Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose 26 bankus apiplėšęs „tėvukas banditas“ pripažino kaltę

Jungtinėse Valstijose nuo policijos dvejus metus sėkmingai slapstęsis plėšikas, kuris buvo pramintas „tėvuku banditu“, pagaliau buvo sučiuptas ir prisipažino 15-oje valstijų apiplėšęs 26 bankus.

53 metų Michaelas Francis Mara, gyvenantis Luizianos mieste Baton Ruže, pagal susitarimą su prokurorais padarė kaltės pripažinimo pareiškimą dėl dviejų bankų apiplėšimų Virdžinijoje. Už kiekvieną iš šių nusikalstamų veikų jam gresia iki 20 metų laisvės atėmimo.

Mainais už šį prisipažinimą jam nebus pateikti kaltinimai dėl kitų 24 apiplėšimų, įvykdytų 2008–2010 metų laikotarpiu 14-oje valstijų, neskaitant Virdžinijos, sakoma Virdžinijos Rytų apygardos federalinės prokuratūros pranešime.

„Pono Maros neįtikėtinam nusikalstamam šiautėjimui atėjo galas, gavus informacijos iš visuomenės“, – Ričmondo miestes akė federalinis prokuroras Neilas MacBride'as.

„FTB (Federalinis tyrimų biuras) parengė bylą, susieję virtinę šalyje įvykdytų apiplėšimų su vienu žmogumi. Kai gavome paskutinę mums reikalingą detalę, sugebėjome sučiupti slapų nusikaltėlį ir patraukti jį atsakomybėn už savo nusikaltimus“, – pridūrė jis.
 
M.F.Mara prisipažino apiplėšęs 26 bankus įvairiuose JAV miestuose, tarp jų du Virdžinijoje. Jis įeidavo į banko skyrių ir pakišdavo klerkui raštelį, kuriame būdavo nurodoma, jog vyksta apiplėšimas ir kad užpuolikui reikia sumokėti tam tikrą pinigų sumą.

Teisme M.F.Mara sakė, kad per visus savo įvykdytus plėšimus iš bankų pagrobė 83 868 dolerius. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius