Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūrų tyrėjo Jacques'o Yves'o Cousteau anūkas pradeda povandeninę odisėją, siekdamas naujo rekordo

Garsaus prancūzų okeanografo Jacques'o Yves'o Cousteau anūkas sekmadienį pradėjo rekordą turinčią pasiekti 31 dieną truksiančią povandeninę misiją prie JAV krantų, sušukęs „Pliūkšt!“, kai prasidėjo ši ekspedicija.
Fabienas Cousteau
Fabienas Cousteau / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

46 metų Fabienas Cousteau ir jo įgula pasinėrė po vandeniu netoli Floridai priklausančios Ki Largo salos krantų, kur jie atliks eksperimentus autobuso dydžio laboratorijoje „Aquarius“ maždaug 20 metrų gylyje ir dirbs su dokumentinių filmų kūrėjais.

F.Cousteau ir įgulos nariai buvo matomi socialiniame tinkle „Twitter“ rodytoje tiesioginėje vaizdo transliacijoje, likus kelioms minutėms iki pasinėrimo prieš vidurdienį vietos (19 val. Lietuvos) laiku, kai jie paskelbė „Misija 31“ – pliūkšt!“.

F.Cousteau taip pat tikisi įveikti savo senelio prieš pusę šimtmečio pasiektą rekordą, kai J.Y.Cousteau praleido 30 parų po vandeniu Raudonojoje jūroje

F.Cousteau taip pat tikisi įveikti savo senelio prieš pusę šimtmečio pasiektą rekordą, kai J.Y.Cousteau praleido 30 parų po vandeniu Raudonojoje jūroje.

J.Y.Cousteau mirė 1997 metais.

Savo misijos pradžios išvakarėse F.Cousteau sakė naujienų agentūrai AFP, jog jeigu jam pavyks išbūti po vandeniu numatytą laikotarpį, jis įveiks savo senelio rekordą, kad pagerbtų garsiojo jūrų tyrėjo, „jo akvanautų ir visų ankstesnių akvanautų, kurie atliko fantastišką darbą“, atminimą.

Tarp „Misijos 31“ (Mission 31), pavadintos pagal planuojamą pasinėrimo dienų skaičių, dalyvių esama mokslininkų, inžinierių ir filmavimo operatorių.

Trys tyrėjai, vadovaujami F.Cousteau, liks po vandeniu iki liepos 2-osios, stebėdami jūrų gyvūniją, taršos poveikį koralams ir ilgalaikio gyvenimo po vandeniu poveikį žmonėms.

Kiekvieną dieną jie galės nardyti po maždaug 12 valandų iki maždaug 22 val., o vėliau ilsėsis aštuonias valandas.

Tyrėjai, kurių misiją galima tiesiogiai stebėti portale www.mission-31.com, praėjus vos valandai po modulio pasinėrimo jau buvo matomi plaukiojantys aplink „Aquarius“.

„Tai pirmasis kartas, kai Cousteau ekspedicija galės pakviesti pasaulį (stebėti) realiu laiku“ internetu, pareiškė tyrėjas, pridūręs, kad misijos nariai galės bet kuriuo metu bendrauti su moksleiviais ir studentais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius