Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką žinome apie gatvės krepšinį?

Lietuvą krečianti krepšinio karštinė nepalieka abejingo nė vieno. Tačiau buvo laikai, kada krepšinis buvo niekam nežinomas sportas. Po to kai fizinio lavinimo treneris, 1892 m. Masačiusetse JAV, ieškodamas būdo kaip aktyviai treniruotis uždaroje salėje, sugalvojo ir užregistravo krepšinio taisykles, sportas vis augo ir populiarėjo. Jau 1936 m., vos po 45 metų nuo atsiradimo, Berlyne krepšinis tapo olimpiniu sportu.
Free agents
Free agents / Organizatorių nuotr.

Viena iš mažiau populiaresnių Lietuvoje krepšinio šakų – gatvės krepšinis. Tai lauko aikštelėse dažniausiai be teisėjo žaidžiami turnyrai, turintys mažiau taisyklių negu olimpinis krepšinis. Populiarumo viršūnę šis sportas yra pasiekęs JAV. Jo gimimo vieta yra laikomas Niujorkas, o data – apie 1900 m. Šiandien gatvės krepšinis JAV yra populiarus, televizijos mėgstamas ir reklamose rodomas sportas. Atletai dažnai sėkmingai dalyvauja ir profesionaliuose turnyruose. „Rucker“ parko aikštelė, Harleme (manoma, kad čia ir gimė gatvės krepšinis) – vieta užsitarnavusi ypatingą reputaciją. Šioje aikštelėje net profesionaliems NBA žaidėjams tenka gerai pakovoti, kad nugalėtų gatvėje žaidžiančius kolegas.

Lietuvoje taip pat vyksta gatvės krepšinio turnyrai. Nors tradicijos nėra labai gilios, tačiau žaidžiama su entuziazmu ir vis augančiu profesionalumu. Pernai vykusio gatvės krepšinio turnyro „Red Bull aikštės karaliai“ nugalėtojai komanda „Free agents“ apsilankė gatvės krepšinio tėvyneje JAV ir Los Andžele stebėjo dvejas „Clippers“ ir „Lakers“ rungtynes. Vienas komandos narių Rytis Pulkauninkas pasakojo, kad kelionė buvo įspūdinga. “Nors esame laimėję nemažai turnyrų, tačiau kelionę, kaip priząs visuomet labai džiugina. O stebėti NBA rungtynės apskritai turbūt kiekvieno krepšininko svajonė. Tie, kas myli krepšinį tikrai supras, ką tai reiškia. Taigi, labai džiaugiamės, kad dalyvavom „Red Bull“ turnyre. Jų renginiai visuomet – aukščiausio lygio”, – sakė turnyro nugalėtojas.

Šiais metais gatvės krepšinio aistruoliai pirmą kartą savo jėgas galės išbandyti pasauliniu mastu. Artėja gatvės krepšinio turnyras „Red Bull King of the Rock“, kurio pagrindinis prizas – kelionė į San Franciską, tarptautinį finalą. Šiame turnyre žaidžiama pagal JAV vienas prieš vieną gatvės turnyrų taisykles: laimėtojas žaidžia prieš sekantį priešininką, o pralaimėjęs stebi kovas nuo suoliuko. Lietuvos nugalėtojo San Franciske, Alkatraso kalėjimo saloje lauks priešininkai iš visos JAV ir Europos.

„Red Bull King of the Rock“ turnyre gali dalyvauti visi: dvylikos metų ir vyresni, moterys ir vyrai, profesionalai ir mėgėjai. Registruotis galima www.redbull.lt iki rugpjūčio 24 d. Turnyre dalyvaus tik 64 žaidėjai. Dalyvavimas nemokamas. Kovos vyks rugpjūčio 26 d. keturiose specialiai paruoštose krepšinio aikštelėse prie Koncertų ir sporto rūmų Vilniuje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius