Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atnaujinti vonios kambarį neišleidžiant daug pinigų?

Vonios kambaryje sutinkame rytus ir palydime vakarus. Tai vienas svarbiausių kambarių namuose, tad natūralu norėti, jog šiame kambaryje vyrautų jauki ir maloni atmosfera. Tačiau nuolat naudojamas kambarys gali atsibosti jau po kelerių metų po paskutinio remonto. Viską griauti ir remontuoti vonios kambarį iš naujo? Tai tikrai nebūtina. Galima puikiausiai perdėlioti akcentus ir pakeisti vonios išvaizdą, išleidžiant minimaliai pinigų. Taigi dalijamės keliais praktiškais patarimais, kaip paprastai ir greitai atnaujinti vonią.
Vonios kambarys.
Vonios kambarys. / Fotolia nuotr.

Praustuvės, jei jų specialiai nedaužai, gali puikiausiai atrodyti kaip naujos kelis dešimtmečius. Vonios kambario įranga nėra pigi, todėl jei nėra rimto poreikio, tokių dalykų kaip praustuvė, klozetas, vonia, dušas keisti nebūtina. Kartais tereikia nušveisti kalkių ir muilo apnašas, kad balta praustuvė nebūtų pageltusi ir gruoblėta nuo muilo sankaupų ant šonų. Visai kas kita praustuvo maišytuvas. Jei jis bėga, praleidžia vandenį, yra užkalkėjęs ar tiesiog pagyvenus kurį laiką jaučiate, jog netinka jo ilgis, plotis, aukštis – galima drąsiai jį pakeisti. Pasirinkite įdomesnės formos ar spalvos maišytuvą, kad jis išties pagyvintų praustuvo vaizdą.

Jei virš praustuvės vis dar nėra veidrodžio – laikas taisyti šią klaidą. Kuo didesnis, tuo geriau. Veidrodis vonioje leidžia vizualiai padidinti erdvę negriaunant sienų. Norint kiek labiau suderinti vonios aksesuarus, veidrodį galima įrėminti, parinkus tokios spalvos rėmelį, jog derėtų su kitais aksesuarais, pavyzdžiui, praustuvo maišytuvu.

Vida Press nuotr./Vonios kambarys
Vida Press nuotr./Vonios kambarys

Jei vonios kambaryje įrengta vonia, o norėtumėte dušo, tačiau dušo kaina ir darbų apimtis jus gąsdina, galima išsisukti ir kitaip. Yra du būdai. Pirmas, tiesiog įsigyti vonios užuolaidą ir pakabinti dušo galvutę prie sienos. Antras, įsigyti mobilią stiklo sienelę, kuri leidžia naudoti vonią kaip dušą. Stiklo sienelė yra higieniškesnis ir švaresnis variantas nei užuolaida, ją lengviau prižiūrėti, o ir atrodo gražiau. Tokia vonios kambario įranga, anot Pigu.lt ekspertų, dabar yra labai populiari. Tai vienas iš būdų turėti dušą, neatsisakant vonios.

Nepamirškite funkcionalumo. Labai šaunu, kuomet viskas atrodo sterilu ir švaru, tačiau gyviems žmonėms reikia kažkur susidėti daiktus. Todėl jei jaučiate, kad stalviršis prie praustuvės tampa perkrautu, pasižvalgykite naujų erdvių kur susidėti daiktus. „Pinterest“ tiesiog lūžta nuo iliustracijų su virš klozetų įrengtomis keliomis lentynėlėmis. Tai puiki vieta laikyti tualetinį popierių, pintose dėžutėse paslėpti rečiau naudojamus mažmožius, padėti kokią nors dekoraciją, galbūt vazonėlį su žydinčia gėle. Tokios lentynėlės dažnai tampa viso vonios kambario akcentu.

Kas sakė, jog vonioje negali kabėti paveikslas? Jei turite sieną, kuri atrodo nuobodi ir vientisa, ant jos netinka pakabinti veidrodį ar lentynas, tuomet įtaisykite ten paveikslą. Renkantis paveikslą, būtinai atkreipkit dėmesį, jog kambaryje yra drėgna – būtų nemalonu, jei paveikslas greitai būtų sugadintas. Tam tereikia išrinkti reprodukciją ar fotografiją, kurios nebijo drėgmės.

Jei kambaryje nėra jauku – reikia kažko žalio. Yra daugybė rūšių gėlių, kurios labai tinka vonios kambariui, mėgsta drėgmę ir nebijo tamsos. Taigi, išsirinkite labiausiai patinkančią ir įkurdinkite lentynėlėje virš tualeto, ant praustuvės spintelės krašto ar, jei vonioje pakankamai vietos, ant žemės (tuomet gėlė turėtų būti aukštesnė). Gėlės padeda kurti jaukią aplinką, jos panaikina nejaukų sterilumą, tad tikrai geras pasirinkimas voniai.

Fotolia nuotr./Vonios interjeras
Fotolia nuotr./Vonios interjeras

Jei kuriant vonios kambarį pasirinktos neutralios spalvos, reiškia labai lengva įvesti ryškius akcentus pasitelkiant vonios aksesuarus. Galbūt laikas pakeisti vonios rankšluosčius į ryškesnius, kitos spalvos? Pakabinti ant sienoje įgręžtų įmantrių kabliukų, spalvingi rankšluosčiai atkreips dėmesį ir bus ryškus akcentas. Tokios pat spalvos vazonėlis, vazelė, galbūt tokios pat spalvos gėlės žiedai, indeliai dantų pastai ir rankų muilui – smulkmenos, tačiau suderinus jas, vonios kambarys tampa daug gražesnis ir modernesnis – o juk toks ir yra vonios atnaujinimo tikslas.

Apšvietimas vonios kambaryje yra itin aktualus, ypač jei kambaryje nėra lango. Čia nėra vieta taupyti, todėl visos lemputės turi būti ryškios ir šviesios, kambarys turi būti šviesus. Geriausia, kuomet vonios kambaryje yra vienas didelis šviestuvas, apšviečiantis visą kambarį, ir vienas prie veidrodžio, tam kad sukurtų šviesią aplinką makiažui ar grožio procedūroms. Šviestuvas prie veidrodžio turėtų būti montuojamas ne virš veidrodžio, o šalia jo, žmogaus akių lygyje ar labai nedaug virš galvos. Tuomet žiūrint į save veidrodyje, veidas nebus paslėptas šešėliuose. Tuo tarpu, jei vonios kambaryje yra langas, reikėtų pasiryžti jį reguliariai valyti, o lango užuolaidas pakeisti į lengvesnes, neužstojančias dienos šviesos arba plonus roletus, šviesias žaliuzes. Svarbiausias tikslas – užtikrinti, jog vonia bus kuo šviesesnė.

Apibendrinant, vonios kambario įranga nebūtinai turi būti keičiama dažnai, norint atnaujinti kambarį, užtenka pakeisti akcentus ir „sužaisti“ spalvomis, pasikeisti jau sugadintą ir neveikiančią įrangą (pavyzdžiui, maišytuvus) ir, žinoma, sąžiningai išvalyti visus pakampius bei nušveisti kalkes nuo vonios, praustuvės, dušo ar kitų su vandeniu besiliečiančių prietaisų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius