Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kembridžas pripažintas „prasčiausia miesto kopija“

Remiantis organizacijos „New Economics Foundation“ ataskaita, nors Kembridžo mieste gausu unikalios architektūros pastatų ir veikia daug visame pasaulyje garsių mokymo įstaigų, šis miestas tėra standartinio angliško miesto kopija, rašo šalies laikraštis „The Daily Telegraph“.
Kembridžo universiteto kiemelis
Kembridžo universiteto kiemelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„New Economics Foundation“ mokslininkų kolektyvas išanalizavo 117 miestų centrus visoje Jungtinėje Karalystėje. Ekspertus domino pagrindinės miestų gatvės ir tai, kiek jose veikia parduotuvių. Nustatę parduotuvių skaičių mokslininkai suskaičiavo, kiek parduotuvių priklauso privatiems asmenims, ir išanalizavo jų įvairovę.

Remiantis tyrimo rezultatais, pagrindinėje Kembridžo gatvėje „Petty Cury“ yra 57 parduotuvės, tačiau tik viena jų priklauso privačiam asmeniui. Be to, mokslininkai išsiaiškino, kad Kembridže veika tik devynių tipų parduotuvės. Dauguma parduotuvių prekiauja drabužiais.

„Žinoma, kai kurie išskirtiniai Kembridžo bruožai išliko, tačiau pagrindinės miesto gavės jau niekuo nebesiskiria nuo Oksfordo ar kitų miestų gatvių. Reikalas tas, kad universitetų miestelio sėkmė pritraukė pinigų ir žmonių, o tai yra du veiksniai, viliojantys parduotuvių tinklus“, – sakė tyrimo ataskaitos bendraautorius Polas Skvairas.

Jis pripažįsta, kad nuo 2005 metų, kai buvo atliktas paskutinis toks tyrimas, angliškų gatvių įvairumas nepadidėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius