-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kinija paskelbė savo „visuomenės harmonijos indeksą“

Kinija paskelbė savo pirmą „kaimo visuomenės harmonijos indeksą“, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida, komunistinei šalies valdžiai išmatavus savo piliečių laimę dešimčių tūkstantųjų tikslumu.
Vasario 14 dieną kinai švęs Naujuosius metus.
Kinija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kinija

Pirmą kartą skelbiamas tokio pobūdžio indeksas rodo, kad visuomenės harmonija šalies kaimo vietovėse šiuo metu siekia 59,2526 balo 100 balų skalėje, pranešė oficiali naujienų agentūra „Xinhua“, cituodama Centrinės Kinijos pedagoginio universiteto Kinijos kaimo studijų centrą

Gyventojų laimės indeksas buvo apskaičiuotas pagal šešis rodiklius, susijusius su valdančiosios partijos sukurtu „harmoningos visuomenės“ apibrėžimu, nurodė „Xinhua“. Indeksas sudarytas, vertinant „demokratiją, teisingumą, sąžiningumą, gyvybingumą, stabilumą ir žmogaus bei gamtos harmoniją“.

Harmoningos visuomenės sąvoką sukūrė buvęs prezidentas Hu Jintao norėdamas paraginti kurti vieningą Kiniją.

Tačiau pastarųjų metų sumaištis ir vietomis pasireiškiantys smurtiniai neramumai, kurie šalyje kyla dėl įvairiausių problemų – korupcijos, valstybės palaikomo žemės konfiskavimo, policijos žiaurumų ir nemokamųs atlyginimų – buvo nugramzdinę šią sąvoką į užmarštį.

Naujojo tyrimo rezultatai rodo, kad aukščiausias kaimo vietovėse yra sąžiningumo rodiklis (83,65 balo), o žemiausias (50,74 balo) – žmogaus ir gamtos harmonijos lygis, pranešė „Xinhua“.

Kinija ne pirmoji pamėgino įvertinti visuomenės gerovę. Himalajų Butano valstybė pastaraisiais metais pasaulyje išgarsėjo savo „Bendrosios nacionalinės laimės“ sąvoka, kurią sudaro devynios atskiros sritys, tarp jų geras valdymas, sveikatos apsaugos ir kultūros gyvybingumas bei įvairovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius