-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėda turės 13 milijonų eurų vertės baseiną – galės treniruotis net NATO narai

Viešai pristačiusi tarptautinius standartus atitinkančio baseino techninį projektą, Klaipėdos savivaldybė skelbia konkursą statybų rangovui parinkti. Jam bus pavesta užduotis už maždaug 13 mln. eurų uostamiestyje pastatyti pirmąjį Lietuvoje baseiną pakeliamu dugnu. Jame planuojama įrengti net NATO nardymo bazių pavyzdžiu suprojektuotą nardymo šachtą.
Klaipėdos baseino vizualizacija
Klaipėdoje iškils naujas baseinas

Baseinas – kompensacija klaipėdiečiams už SGD terminalo kaimynystę

Tokių užmojų Klaipėdai leidžia imtis Vyriausybės garantuoti 7 mln. eurų, kaip kompensacija už SGD terminalo kaimynystę. Likusios sumos savivaldybė žvalgosi ES projektų finansavimo biudžete, taip pat savo resursuose.

Viliamasi, kad parinkus statybų rangovą, naujojo baseino statybos prasidės po kelių mėnesių, o 2017 m. pabaigoje uostamiestyje šalia „Švyturio“ arenos išdygs ir naujasis statinys. Jo statybą inicijavo savivaldybė, tačiau  koks valdymo modelis bus parinktas, dar nežinia.

„Yra galimybė perduoti baseino valdymą į privačias rankas, yra galimybė juo rūpintis ir pačiai savivaldybei. Gal bus parinktas vienas naujojo baseino ir savavaldybei dabar priklausančio „Gintaro“ baseino valdytojas. Dėl to savivaldybė dar neapsisprendė“, – pasakojo Klaipėdos savivaldybės administracijos vadovas Saulius Budinas.

Pirmas Lietuvoje baseinas pakeliamu dugnu

Tokio baseino Lietuvoje, tikina projektuotojai, dar nėra. Olandijos kompanija „Slangen + Koenis architects“ kartu su Lietuvos architektų biuru UAB „Clouds architects“ suprojektavo 7 tūkst. kvadratinių metrų ploto pastatą. Jis suskirstytas į keturias funkcines erdves: plaukimo, nardymo, sporto ir SPA procedūroms skirtą poilsio zoną.

„Baseine vienu metu galės lankytis trys tikslinės grupės. Suprojektuota specialia sienele bus galima atskirti baseino erdves. Taip vieni galės likti plaukioti 50 m ilgio takeliuose, kiti – 25 m. Pakeliamas dugnas leis treneriams išlaikyti sausumos platformą greta seklumos, kur galės treniruotis senjorai ar vaikai. Be to, tuo pat metu nieko netrukdomi galės treniruotis ir profesionalūs narai“, – planus pristatinėjo UAB „Clouds architects“ atstovas Antanas Dagelis.

Nardytojų šachta pagal NATO bazės pavyzdį

Tobulinti savo įgūdžius narai galės specialioje 9 m gylio ir 8 m skersmens šachtoje. Ji suprojektuota pagal Nyderlanduose esančios NATO bazės analogą. Tad tokioje šachtoje galės treniruotis ne tik nardymo entuziastai, o ir kariai. Vienu metu šachtoje galės nardyti iki 15 žmonių.

Projektuotojų tikinimu, tokių galimybių aplink esančiose šalyse nėra. Kažką panašaus turi tik Latvijos uostamiestyje Liepojoje esantis uždaras nardymo centras.

Naujajame Klaipėdos baseine be nardytojų vienu metu galės plaukioti 125 žmonės, o SPA paslaugomis naudotis 40 žmonių. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius