Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdos geriausi gidai išsidalins „oskarus“

Klaipėdos apskrities gidų gildija (KAGG) nori įdiegti tradiciją kasmet išsirinkti ir apdovanoti kruopčiai per sezoną triūsusius gidus.
Kruizinių laivų terminale pirmadienio rytą prisišvartavo du didžiuliai kruiziniai laivai, trečiasis prisšvartavo KLASCO teritorijoje.
Į Klaipėdą tūkstančius turistų aplukdo kruiziniai laivai. / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Penktadienį 18 val. vyksiančiame neeiliniame iškilmingame KAGG susirinkime – laukia intriga. Iki tol siūlę nominacijų vertus kolegas, gidai vieni už kitus balsavo internetu. Tik vakare paaiškės kam atiteks laurų vainikai: "Už nuopelnus gido profesijai" – gidų gildija vienija narius kurie darbuojasi po 20, 30 net 40 metų.

Paaiškės, kuris gidas bus pripažintas geriausiu kelionių per Baltijos šalis entuziastu – “Via Baltica”.

Kuris itaps išradingiausiu lietuvių grupių po Europą palydovu „Via Europa“. Gildijos nariai dirba ne tik po Klaipėdą, Palangą ar Kuršių neriją – jų maršrutai driekiasi po visa Lietuvą, Baltijos šalis ir Europą. Bus pagerbti ir gidai poliglotai, vedatys eksursijas mažiausiai 3 – 4, kalbom. Tarp gidų gildijos narių yra ekskursijas vedančių net 5 kalbomis. O jei pridėsime dar žemaičių – kurią daugelis vietinių taip pat laiko ne tarme, o kalba – poliglotų gretos tikrai padidės. Tiesa, didžioji dalis gidų veda ekskursijas vokiečių kalba. Kone pusę gildijos narių diplomuoti germanistai – filologai, arba germanistai pedagogai.

Savo įvertinimo sulauks ir „Gidas Sportininkas“ – už specifines ekskursijas  rengiamas dviratininkų grupėms. Nebus užmiršti gidai – geri kolegos, kolegos skleidžiantys gerą nuotaiką, ar naujokai sėkmingai įsilieję į gildijos gidų gretas– jiems skirtos nominacijos „Gidas Tolerancija“, „Gidas Šypsena“ ir „Gidas Debiutas“.

„Gido profesija – tai liga, kuria susirgau niekaip negaliu pasveikti“, – sako viena iš kandidatų į nomniacijas gidė Jurgita Macienė. „Gido profesija – mano pašaukimas ir aistra“, – prisipažįsta KAGG pirmininkė Zita Petruškevičiūtė.

Susirinkę į šventę gidai ne tik dalinsis sveikinimas bei gero sezono palinkėjimais, bet ir susirungs „Gido nuotykio“ konkurse, prisimins ir aptars gildijos veiklą.

KAGG veikianti nuo 2001 m. šiandien vienija 81 narį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius