Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko nežinojote apie populiariuosius „Crocs“ batus?

Spalvingi ir nuotaikingi „Crocs“ firmos guminiai batai negali pasigirti šimtamete istorija ir ilgametėmis tradicijomis, tačiau vos pasirodę rinkoje „Crocs“ batai sulaukė milžiniško populiarumo visame pasaulyje. Tai bene patogiausia avalynė, kurios istorija prasidėjo 2002 m., kai trys Kolorado valstijos investuotojai sumanė rinkai pateikti visiškai naują produktą – iš porėtos ir itin lengvos medžiagos pagamintus batus.
„Crocs“ batai
„Crocs“ batai / „Scanpix“ nuotr.

Verslininkai tikėjosi, kad ši be galo patogi ir praktiška avalynė bus paklausi tarp baseinų, SPA centrų ir paplūdimio mėgėjų, tačiau tikrai negalvojo, kad iš pirmo žvilgsnio visiškai neišvaizdūs guminiai batai sukels tikrą perversmą mados pasaulyje. Tiesa, kai „Crocs“ batai pirmą kartą pasirodė parduotuvių lentynoje, daugelis į šią naująją avalynę žiūrėjo kreivai, tačiau nuomonė radikaliai pasikeisdavo, guminius batus pasimatavus. „Crocs“ batai tokie patogūs, kad daugelis tiesiog numojo ranka į jų neįprastą dizainą ir pradėjo avėti ne tik paplūdimyje ar sode, bet ir gatvėje bei darbe. O kai kurios Holivudo žvaigždės su jais yra užlipusios ir ant raudono kilimo. Geriausiai žinomas „Crocs“ batų gerbėjas – legendinis aktorius, siaubo filmo „Švytėjimas“ žvaigždė Jack Nicholson.

Visgi, toks milžiniškas ir netikėtas šių guminių batų populiarumas greitai sulaukė klastočių gamintojų dėmesio. Juk tai tikra aukso gysla, kuria nepasinaudoti būtų tiesiog kvaila. Deja, klastotės, pagamintos prastos kokybės medžiagų, ne iš toli neprimena originalių „Crocs“ batų patogumo ir praktiškumo.

Žiūrėkite, ką perkate

Vokietijoje buvo atliktas tyrimas, kurio rezultatai parodė, kad neoriginalūs „Crocs“ batai gali sukelti vėžį. Net šešiose iš dešimties tirtų batų porų mokslininkai rado pavojingų chemikalų, kurie turi neigiamos įtakos žmogaus organizmui ir gali sukelti rimtus sveikatos sutrikimus. Neoriginaliuose „Crocs“ batuose chemikalų kiekiai pakankamai dideli, todėl jie nesunkiai prasiskverbia pro odą. Tad, jei jau perkate neoriginalius batus, atminkite, kad jų negalima avėti nuoga koja, būtina užsimauti kojinę.

Ypač didelį pavojų žmogaus sveikatai kelia neoriginaliuose batuose aptinkami policikliniai aromatiniai angliavandeniliai. Laboratorijoje PAK nustatyta, kad šešiuose iš dešimties neoriginalių „Crocs“ batų porų, šių pavojingų angliavandenilių kiekiai gerokai viršija žmogui nepavojingą ribą. Tiesa, policikliniai aromatiniai angliavandeniliai buvo aptikti tik neoriginaliuose „Crocs“ batuose.

Tad, jei nusprendėte savo batų dėžę papildyti šiais linksmais batais, pirmenybę teikite originalumui ir rinkitės tik patikimus pardavėjus. Žinoma, originalas kainuoja gerokai brangiau, tačiau sveikata yra neįkainojamas žmogaus turtas, todėl ja rizikuoti nėra labai protinga, tiesa? Norintys šiek tiek sutaupyti ir įsigyti originalius Crocs batus visada gali laimę išmėginti virtualioje erdvėje. Pavyzdžiui, didžiausia Lietuvoje elektroninė parduotuvė Pigu.lt prekiauja tik originalia produkcija už piniginei draugišką kainą, todėl tai protingas ir saugus pasirinkimas visiems, kurie rūpinasi savo gerove.

„Crocs“ batai nerekomenduojami vaikams

„Crocs“ batai siūlo itin platų avalynės pasirinkimą visai šeimai, pradedant nuo tradicinių kaliošiukų, botų ir baigiant žiemai skirtais batais. Tačiau medikai perspėja tėvelius, kad tokie batai neturėtų būti avimi nuo ryto iki vakaro ir jie negali pakeisti tradicinių odinių batelių ar basučių. Svarbu atminti, kad vaikams, kuriems dar tik formuojasi pėdos skliaustas, tinkamiausia avalynė yra basutės su atviru priekiu ir tvirtu užkulniu, nes kai pirštai atviri, pėda pakankamai laisvai juda. Tuo tarpu, „Crocs“ batai tokios pėdos laisvės nesuteikia, todėl gali išsivystyti plokščiapėdystė. Be to, visą dieną avint šiuos batelius, pėdos skliaustas žemėja, todėl gali išsivystyti ir kiti pėdos pakitimai.

Žinoma, tai tikrai nereiškia, kad vaikams negalima išvis avėti „Crocs“ batų. Tiesiog medikai primena, kad tai gamtai, o ne kiekvienai dienai skirta avalynė.

Beje, ši taisyklė galioja ne tik vaikams, bet ir suaugusiems. Jei turite ortopedinių problemų, „Crocs“ batai gali sukelti kojų nuovargį, skausmą ir tinimą. Tad, jei norite šią avalynę avėti kiekvieną dieną, išties nepamaišytų jūsų kojai tinkantis vidpadis.

„Crocs“ batai nėra draugiški gamtai

Tikriausiai retas kuris, pirkdamas naujus batus, susimąsto apie jų įtaką aplinkai, tačiau, jei jūs nesate abejingas ekologijai ir gamtos tausojimui, turėtumėte žinoti, kad „Crocs“ batai nėra perdirbami. Kaip ir plastikiniai maišeliai, „Crocs“ batai, patekę į gamtą, gali irti kelis šimtus metų. Užsienyje yra šių batų surinkimo punktų, tačiau Lietuvoje apie juos mažai žinoma ir dar mažiau galvojama. Taigi, jei „Crocs“ batai jau atitarnavo ir juos laikas keisti naujais, senuosius batus nuneškite į stambiagabaričių atliekų aikšteles, kurios priima ir tradicinius guminius botus, ir „Crocs“ batus. Gamta už tokį poelgį jums tikrai liks dėkinga.

„Crocs“ batai išties puikus pasirinkimas darbuojantis darže ar sode, vykstant į gamtą ar į muzikos festivalius. Jie lengvi ir patogūs, nereikalauja daug priežiūros ir ypatingo dėmesio, tačiau pėda galės mėgautis visais šių batų teikiamais privalumais, jei pirmenybę teiskite originalumui ir nepamiršite, kad kartais juos reikia iškeisti į kitokią avalynę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius