Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl išsilavinusios, gražios moterys nėra laimingos?

Tyrimų duomenimis, vos kelios moterys iš šimto neturi sau priekaištų ir jaučiasi laimingos. Vedų astropsichologė, beveik 20 metų konsultuojanti šeimyniniais bei savęs atradimo klausimais, Eglė Giedrienė teigia, kad moterys nelaimingos, nes yra verčiamos gyventi kaip vyrai.
Nelaiminga moteris
Nelaiminga moteris / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Moteris

„Dažnai ateina labai išsilavinusios, nepaprastai gražios, labai gerai uždirbančios moterys. Sociume jos labai gerbiamos ir vertinamos, bet dažniausiai jos sako, kad arba vyrai nenori vesti, arba išvis jos neturi draugų. Savaime suprantama, jos nėra laimingos“, – laidoje „Mano sveikata“ kalbėjo E.Giedrienė.

Jos nuomone, moteris, net ir turėdama draugą, bet gyvendama kartu nesusituokus, nėra palankioje situacijoje: „Dabar ta mada – pagyvenkime kartu ir vienas kitą patikrinkime – moterims yra labai neparanki. Vyrams patogu, bet moterims labai neparanku.“

Šiuolaikinės moterys, pasak jos, yra „devyndarbės“: ir karjeros turi siekti, ir vaikus prižiūrėti, ir namų ruoša užsiimti. „Dabar toks laikas, kai sociumas mus verčia ir mašinas vairuoti, ir vadovaujamus postus užimti, ir daug dirbti, bet tai nėra moters laimės židinys“, – kalbėjo E.Giedrienė.

Moters prigimtis – rūpintis

Dabar toks laikas, kai sociumas mus verčia ir mašinas vairuoti, ir vadovaujamus postus užimti, ir daug dirbti, bet tai nėra moters laimės židinys, – kalbėjo E.Giedrienė.

Moteris, pasak E.Giedrienės, negali gyventi nesirūpindama, taip prieštaraudama savo prigimčiai. Bėda, astropsichologės teigimu, yra ta, kad ugdymo įstaigose neruošiama, kokie turi būti vyras ir žmona: „Mes imame modelius iš savo šeimos, o mūsų šeimos, žinome, kokios yra – arba išsiskyrusios, arba gyvena po vienu stogu, bet nelabai vienas kitą gerbia. Retenybė, kada šeima darni ir daug metų kartu gyvena.“

Pasak jos, kai moteris rūpinasi su džiaugsmu, tada ji yra laiminga, o kai iš pareigos – tada praranda savo vidines jėgas ir numiršta kaip moteris.

Ką darome ne taip?

„Dabar jaunimui aiškinama taip: kuo geresnį darbą turėsi, tuo daugiau uždirbsi. Jau nebežiūrima, kad tu pirmoje eilėje turi būti žmogus. Yra tas modelis, kad moteris turi būti labai pareiginga, valinga – čia visos vyriškos savybės. Ji negali normaliai atsipalaiduoti – daryti viską šiek tiek žaismingai“, – sako E.Giedrienė.

Jos nuomone, moteris yra verčiamos kurti savo gyvenimą pačios, stoti į vyro poziciją, eiti į nemėgstamą darbą, kas prieštarauja jų prigimčiai ir daro jas nelaimingas. Moteris, eidama ne savo keliu, pasak jos, jaučiasi labai nepatogiai: „Jei žmogų aprengsime 5 dydžiais didesnį paltą ir uždėsime 3 dydžiais per mažus batus, jis jausis labai nekomfortiškai. Taip ir moteris jaučiasi labai nekomfortiškai.“

Moteris turi būti labai pareiginga, valinga – čia visos vyriškos savybės. Ji negali normaliai atsipalaiduoti – daryti viską šiek tiek žaismingai, – sako E.Giedrienė.

Kada moteris nesijaučia laiminga, E.Giedrienės teigimu, tai atsiliepia ir jos sveikatai. Jos aiškinimu, jei moterys liūdnos, kenčia plaučiai, jeigu turi nuoskaudų – gresia vėžys.

Savęs atradimo procesas

Savęs atradimas – ilgas darbas, trunkantis ne vienerius metus, teigia astropsichologė. Moteris, anot jos, pirmiausia turi atrasti savo priešus – pyktį, godumą, pavydą, egoizmą: „Šitie priešai yra mumyse. Kai tik moteris pradės savyje to ieškoti, pradės po truputėlį išsilaisvinti. Jei norės, ji iš karto ras.“

E.Giedrienės teigimu, jei moteris norės pasikeisti ir ieškos kelio links savo prigimties, ji jį ir atras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius