Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizės ištikta Suomija parduoda Kalėdų Senelio namus

Suomijos Vyriausybė antradienį paskelbė, kad dėl recesijos turi parduoti savo akcijas „Santaparke“ šalies šiaurėje esančiame Rovaniemio mieste, kurį daugelis laiko Kalėdų Senelio namais.
Kalėdų senelis
Kalėdų Senelis / Photos.com nuotr.

Rovaniemyje netoli poliarinio rato kasmet apsilanko maždaug 500 tūkst. turistų, kurie atvyksta pamatyti Kalėdų Senelio ir jo teminio parko, tačiau pernai turistų skaičius sumažėjo ir šiemet turėtų toliau mažėti.

„Sandorio vertė neskelbiama, nes valstybė to nepanoro“, – sakė vietos turizmo kompanijos „Santa's Holding“, kuri ir nupirko 32 proc. valstybės turėtų akcijų, direktorius Ilkka Laenkinenas.

Vyriausybė nenurodė, kodėl pardavė savo akcijas, bet atstovas naujienų agentūrai STT sakė, kad prieš gerą dešimtmetį atidarytas parkas, kuriam kartais būdavo sunku sudurti galą su galu, dabar pakliuvo į geresnes, privačias rankas.

„Santa's Holding“ dabar turi beveik 56 proc. akcijų, nes Rovaniemio miestas ir kelionių kompanija „Lapin Matkailu“ taip pat nusprendė parduoti savo akcijas. Likusios akcijos priklauso smulkiesiems savininkams.

I.Laenkinenas sakė, kad „Santa's Holding“, nepaisydama ekonomikos lėtėjimo, yra pasiryžusi investuoti į parką ir intensyvins rinkodarą, kad padidėtų pardavimas bei žinomumas.

„Ilgainiui norime lankytojams padovanoti daugiau įspūdžių“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius