Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Latvių festivaliai vilioja žvaigždėmis, o „Be2gether“ lemtis nežinioje (video)

Latvijos pajūryje, Liepojoje, vasarą vykstančio muzikinio festivalio „Summer Sound Liepaja 2011“ organizatoriai vakar pranešė džiugią žinią – renginyje pasirodys atgimusi vokiečių grupė „Guano Apes“. O kol melomanai planuoja vasaros renginių kalendorių ir išvykas pas kaimynus, belieka pripažinti, kad latviai kur kas geriau sukasi kviesdami pasaulinio lygio grupes.
„Guano Apes“
„Guano Apes“ / Danielio Cramerio nuotr.

Festivalis „Summer Sound Liepaja 2011“ Liepojoje truks dvi dienas – liepos 22 – 23-ąją. Būtent pirmąją renginio dieną svečiai išgirs „Guano Apes“ dainas. Tokiais hitais kaip „Big In Japan“, „Lords Of The Boards“, „You Can’t Stop Me“ pasaulyje išgarsėjusi grupė balandžio 1-ąją išleidžia savo naują albumą „Bel Air“, kurį ir pristatys pasirodymo metu. Tiesa, 2009-aisiais atsikūrę vokiečiai „Guano Apes“ tėra pirmosios dienos žvaigždės. Kieno pasirodymas nustebins antrąją dieną, latviai dar laiko paslaptyje. Tačiau jau dabar nekyla abejonių, jog mažiau kaip valandą kelio nuo Lietuvos sienos vyksiantis festivalis sutrauks daugybę lietuvių. Planuojama, kad Liepojos scenoje pasirodys per 50 grupių ir atlikėjų.

„Guano Apes“ – „Lords of the Boards“

VIDEO: Guano Apes - Lords of the Boards

Bilietais į „Summer Sound Liepaja 2011“, kuris vyks miesto paplūdimyje ir parke, pradėta prekiauti vakar, pirmasis tūkstantis bilietų kainuoja po 10 latų (apie 49 Lt). Daugiau informacijos www.summersound.lv

Vėl džiugins

Praėjusiais metais garsiųjų „Muse“ šou nustebinęs latvių organizuojamas festivalis „Positivus“, didžiuodamasis jau vardija ir šių metų žvaigždes. Salacgrivoje rengiamas didžiausias Baltijos šalyse muzikos festivalis prisikvietė dainomis „Stay“ ir „Wonderful Life“ ne vieną pravirkdžiusį britų duetą „Hurts“, legendinė grupę „James“ ir indie roko duetą iš Baltimorės, JAV, „Beach House“. Šiaurės Latvijoje vykstantis „Positivus“ praėjusiais metais sutraukė apie 20 tūkst. žmonių ir rengėjai, atrodo, neketina sustoti. Šiame renginyje jau yra koncertavę tokie atlikėjai kaip „Scissor Sisters“, Moby, Fatboy Slim, Travis, Peteris Doherty ir daugybė kitų.

„James“ – „Laid“

Liepos 15-16 dienomis vyksiančio festivalio „Positivus“ dviejų dienų bilietas (su stovyklaviete) kainuoja 52 eurus (apie 180 Lt). Daugiau informacijos www.positivusfestival.com, bilietus galima rasti www.seetickets.com.

„Be2gether“ dalia nežinoma

Ketverius metus Norviliškėse, prie Baltarusijos pasienio vykęs didžiausias lietuviškas festivalis po atviru dangumi „Be2gether“ vis dar nežino savo šiųmečio likimo. „Kolkas nėra galutinio sprendimo, ar šiemet muzikos ir meno festivalis „Be2gether“ įvyks. Ieškome galimybių, kalbamės su galimais rėmėjais ir investuotojais. Jeigu viskas susidėliotų teigiama linkme, festivalis šiemet tikriausiai vyktų rugpjūtį“, – vakar „15min“ sakė festivalio marketingo vadovė Eglė Remeikaitė.

Anot jos, neaiškumas dėl festivalio likimo būdavo kiekvienais metais, tiesiog šiemet jis ilgiau užsitęsė. „Kiekvienais metais neturėdavome finansinio stabilumo dėl įvairių priežasčių – lietuviškos rinkos, komercinių rėmėjų sprendimų, valstybės institucijų požiūrio ir politikos kultūros klausimais. Tokio masto festivalis, norint išlaikyti turinio kokybę bei misiją atvežti į Lietuvą įdomius, madingus užsienio atlikėjus ir įgyvendinti naujus meno projektus, reikalauja nemažų investicijų. Praėję metai parodė, kad iš bilietų pardavimų kolkas, pagal esamą rinką ir lankytojų finansines galimybes, festivalis išgyventi negali, todėl reikia ieškoti papildomų finansavimo šaltinių ar strateginių sprendimų“, – aiškino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius