-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkijos valstybinėse žinybose liejasi alkoholis

Lenkų dienraščiui „Dziennik“ apskaičiavus, kiek šios šalies ministerijos skiria lėšų alkoholiniams gėrimams, paaiškėjo, jog pirmauja Vidaus reikalų ir administracijos ministerija, kuri svaigalams pernai skyrė 104 tūkst. zlotų.
Alkoholio vartojimo įpročiai – tai žmonių savimonės dalis. Todėl valstybės kova su per dideliu alkoholio vartojimu turi prasidėti tos savimonės ugdymu.
Alkoholis / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Alkoholis Lenkija

Vis dėlto, manomama, kad rekordininkė yra Lenkijos URM, tačiau niekas negalėjo pasakyti, kiek alkoholiniams gėrimams skiria diplomatai.

Radijas ZET paskelbė, jog Lenkijos prezidento kanceliarija nusipirko 96 šimtagraminius buteliukus degtinės, 120 – viskio ir 96 konjako. Panašią partiją mažagabaritinio alkoholio prezidento kanceliarija nusipirko balandyje: užsakyta 60 buteliukų degtinės ir 120 – viskio. Tik per tris mėnesius prezidentūra alkoholiui išleido 3 tūkst. zlotų.

Valdančiosios „Piliečių platformos“ Seime narys Januszas Palikotas netgi viešai pareiškė, kad kažkas prezidentūroje „turi problemų dėl alkoholio“.

2008 metais alkoholiniams gėrimams Lenkijos premjero kanceliarija skyrė 70 tūkst. zlotų, tačiau „išgėrė“ tik už 42 tūkst. zlotų.

Viešųjų pirkimų biuletenis nurodė, jog 2008 metais labiausiai buvo „geriama“ Vidaus reikalų ir administracijos ministerijoje. Nors ir URM liejosi alkoholiniai gėrimai, tačiau, tai ir suprantama, nes „alkoholis – tai diplomatų darbo įrankis“, rašo „Dziennik“.

Tačiau yra ir ministerijų, kuriose nėra nei gramo alkoholio. Tai – Iždo ministerija ir Lenkijos centrinis antikorupcinis biuras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius