Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuviai ėjimo varžybose šventė savo šventes

Rugsėjo 24-osios popietę Kaune vyko „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybos, kurios šįkart tapo ypatingomis.
Vlada Musvydaitė
Vlada Musvydaitė / Roko Lukoševičiaus nuotr.

Beveik 3 000 žmonių susirinko į Pažaislį pasivaikščioti ir už tai gauti medalį. Ėjimo varžybos Kaune jau buvo ketvirtosios šiemet vykusios Lietuvoje, tačiau, pasak renginio organizatorės Valdos Musvydaitės, šis renginys dėl kelių priežasčių tapo ypatingu.

„Šios ėjimo varžybos tapo tikra švente. Čia gimtadienį šventė 6-erių metų berniukas, 66-erių senjoras, kurio gimtadienį šventė net 12-a jo šeimos narių, 5-erių metų vestuvių sukaktį šventė pora, kurios atžala tapo renginio jauniausia dalyve, o jau pasibaigus ėjimo varžyboms į starto vietą užsuko merginos, šventusios savo šventę“, – šyptelėjo sveikatingumo motyvatorė V.Musvydaitė.

Roko Lukoševičiaus nuotr. /Ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr. /Ėjimo varžybos

Renginio organizatorė džiaugėsi, kad į ėjimo varžybas susirinko tiek daug ir įvairių žmonių. „Atėjo šeimos, komandos, mokyklos, darželiai, o mes be galo džiaugiamės kiekvienu dalyviu! – pasakojo V.Musvydaitė. – Smagu, kad į ėjimo varžybas vėl dalyvavo žmonės su negalia, tikimės, kad jie ir vėl puikiai praleido laiką.“

Roko Lukoševičiaus nuotr. /Ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr. /Ėjimo varžybos

Susirinkę dalyviai ėjo išmaniai. Jie turėjo renginiui specialiai sukurtą mobilią programėlę #Walk15, kur yra pažymėtos visos keturios trasos: Kaune, Vilniuje, Druskininkuose bei Nidoje. Taip pat dalyviai turėjo popierinius žemėlapius. Daugelis einančių kauniečių stebėjosi trasa Pažaislyje.

„Nors esu gimusi Kaune, tačiau tokių vietų dar nebuvau mačiusi. Ačiū, organizatoriams už tai, kad parodė naujų trasų!“ – dėkojo ėjusi visą 15 tūkstančių žingsnių distanciją moteris.

Vidutiniškai Kaune trasą žmonės įveikė per dvi su puse valandos ir džiaugėsi, kad tą patį maršrutą galės praeiti bet kada.

Vaikus „Melt Water“ Kids vaikų zonoje linksmino talismanai leopardas Pūgis ir lapė Snaigė.

Ėjimo varžybos nebūtų įvykusios be gausaus 60 – ties savanorių iš Kauno ir Vilniaus. Jaunimas po varžybų juokavo, kad oras buvo tarsi užsakytas – prieš pat dalyvių paketų atsiėmimą buvo apsiniaukę ir lašnojo, bet vos tik prasidėjus varžyboms oras tapo vasarišku ir saulė susirinkusius lepino iki pat renginio pabaigos.

Po varžybų buvo apdovanotas masiškiausias darželis, mokykla, komanda ir įmonė. Taip pat buvo apdovanotas vyriausias ėjimo varžybų dalyvis, kuriam – 72 metai, bei jauniausias – 2 mėnesių, 12-os dienų mergaitė.

Roko Lukoševičiaus nuotr. /Ėjimo varžybos
Roko Lukoševičiaus nuotr. /Ėjimo varžybos

Šiemet „Proenzi ArthroStop“ ėjimo varžybų maratonas, vykęs Vilniuje, Druskininkuose, Nidoje ir Kaune baigėsi, o kitos ėjimo varžybos planuojamos organizuoti kitais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius