Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje bus statomi pirmieji lego miestai

Paskutinį šios vasaros savaitgalį iš karto dviejuose Lietuvos miestuose – Vilniuje ir Klaipėdoje – bus statomi pirmieji LEGO miestai Lietuvoje. Renginyje laukiami ne tik vaikai, bet ir suaugusieji.
LEGO miestas
LEGO miestas

Jo kūrimą koordinuos Lietuvos LEGO gerbėjų bendruomenės, sutrumpintai vadinamos „LitLUG“ (angl. Lithuanian LEGO Users Group) nariai, kuriems Vilniuje vadovaus Tomas Čižauskas, o Klaipėdoje – Aleksandras Balbatunovas.

Anot vienų iš „LEGO City @ Lithuania“ organizatorių, visiems, kas konstruoja statinius iš LEGO kaladėlių, idėjų ir kūrybiškumo paprastai netrūksta, tad miesto statybos neturėtų tapti sudėtingu procesu.

„Reikės tik viską harmoningai sutalpinti viename plote“, – pastebėjo statybų koordinatoriai, kurių pagrindinė užduotis ir bus užtikrinti vientiso miesto sukūrimą.

Statys iškart du

Vienu metu bus statomi du LEGO miestai. Vienas Vilniaus „Akropolyje“, o kitas – Klaipėdos. Tiesa, kol kas renginio organizatoriai neatskleidžia daug detalių apie tai, kaip atrodys tie miestai, tačiau prasitarė, jog Vilniaus LEGO mieste bus oro uostas, o Klaipėdos – jūrų uostas.

„Galutinis rezultatas negali būti prognozuojamas, nes jis priklausys nuo atėjusiųjų statytojų idėjų. Ir nors mes rūpinsimės, kad būtų laikomasi tam tikrų kriterijų, tačiau dalyviams taip pat bus suteikta ir daug laisvės“, – apie būsimąjį rekordinį LEGO statinį Lietuvoje sakė Tomas ir Aleksandras.

Planuojama, kad bendras Vilniaus ir Klaipėdos „Akropoliuose“ pastatytų lietuviškų LEGO miestų plotas sieks apie 50 m² – po 25 m² kiekviename mieste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius