-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos zoologijos sodą pasiekė dar vienas jaunikis

Į Lietuvos zoologijos sodo sąskaitą žmonės, ryšių operatoriai ir aukojimo portalas „Aukok.lt“ jau pervedė 207,5 tūkst. litų.
Jūrinis erelis
Jūrinis erelis / Zoologijos sodo nuotr.

Lietuvos zoologijos sodui ir jo gyventojams šie pinigai yra labai svarbūs – už juos įgyvendinami svarbiausi gyvūnų poreikiai. Projekto „Pirk dramblį“ didįjį paramos koncertą transliavo TV3 – jo metu gyvūnams paaukoti apie 400 000 litų.

Darbai zoologijos sode vyksta itin sparčiai: dar lapkritį į Lietuvą pargabenti du ilgai laukti patinai – nykštukinis begemotas Geluk iš Ispanijoje įsikūrusio Fuengirolos bioparko, kurio transportavimui prireikė net 20,5 tūkst. litų, ir šiaurinis elnias iš Danijos, kurio transportavimui išleista 6,8 tūkst. litų. 

„Šiandien mes visi džiaugiamės nauju Lietuvos zoologijos sodo gyventoju – jūrinio erelio patinu, kuris pargabentas iš Arhemo zoologijos sodo (Nyderlandai). Jam atgabenti prireikė 3,7 tūkst. Lt.

Jūrinis erelis yra saugomas paukštis, įrašytas į Lietuvos raudonąją knygą, o Lietuvos zoologijos sode gyveno tik viena jūrinio erelio patelė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius