Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Londono karnavalas pasiekė kulminaciją, baiminamasi galinčių kilti neramumų

Londone daugybė žmonių pirmadienį susirinko stebėti Noting Hilo karnavalo finalinių renginių, kuriuos prižiūrėjo sustiprintos saugumo pajėgos, tebesibaiminant, kad per didžiausią Europoje gatvės festivalį gali pasikartoti riaušės, anksčiau šį mėnesį sukrėtusios Anglijos miestus.
Noting Hilo karnavalas
Noting Hilo karnavalas / „Scanpix“ nuotr.

Londono vakariniame Noting Hilo rajone vykstančiame Karibų kultūros festivalyje tvarką užtikrino 6 500 policininkų, o šios pajėgos buvo daug stipresnės negu per ankstesniais metais vykusius karnavalus.

Dvi dienas vykstantis karnavalas kasmet pritraukia apie milijoną smalsuolių, stebinčių egzotiškais kostiumais pasipuošusių šokėjų grupių pasirodymus ant savaeigių platformų, skambant per galingas garso sistemas leidžiamai muzikai.

Pirmadienį, kuris Didžiojoje Britanijoje yra nedarbo diena, vyks daugiausiai karnavalo renginių, tačiau baiminamasi, siautėjančios gaujos gali aptemdyti šventę ar netgi vėl sukelti riaušes.

Smurto banga, kuri rugpjūčio 6 dieną prasidėjo Londono šiauriniame Totnamo rajone, o vėliau išplito į kitus sostinės rajonus ir Anglijos miestus, buvo didžiausia nuo praeito amžiaus 9-o dešimtmečio. Per šias riaušes buvo padaryta didžiulė žala ir žuvo penki žmonės.

Policija nurodė prieš Noting Hilo karnavalą išanalizavusi informaciją, rodančią, kurios gaujos gali kurstyti neramumus, ir sulaikiusi 40 potencialių ramybės drumstėjų.

Tačiau karnavalo pradžia sekmadienį buvo rami, jo dalyviai buvo pasiryžę pademonstruoti pasauliui teigiamą Londono pusę, kai Didžiosios Britanijos sostinės įvaizdis nukentėjo nuo ankstesnės smurto bangos.

VIDEO: Party-Goers Attend Notting Hill Carnival under Heavy Police Watch

„Tai yra riaušių gydymas, – socialinis darbuotojas Grahamas Randallas sakė naujienų agentūrai AFP. – Tai rodo visiems čia atvykstantiems, jog galime puikiai leisti laiką gatvėse – be riaušių!“

Kaip praneša policija, pirmąją karnavalo dieną tik 53 asmenys buvo sulaikyti dėl įvairių pažeidimų – pradedant su narkotikais susijusiais nusikaltimais, baigiant vagystėmis. Šįkart areštų buvo kiek mažiau negu per pernykščio festivalio pirmąją dieną.

VIDEO: Notting Hill Carnival 2011

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius