Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Luvre bus atidaryta meno paroda „Monos Lizos laidotuvės“

Milžiniškas pilkais tonai nutapytas Monos Lizos atvaizdas su ašaromis akyse ir nutekėjusių dažų žymėmis šią savaitę bus eksponuojamas Luvro muziejuje netoli originalaus Leonardo da Vinci paveikslo.
Paroda Luvre
Paroda Luvre / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Iš Kinijos kilusio, o šiuo metu Prancūzijoje gyvenančio menininko Yan Pei-Mingo naujasis darbas tapo pagrindiniu parodos, pavadintos „Monos Lizos laidotuvės“ eksponatu. Parodą surengęs Luvro muziejus tokiu būdu tęsia savo sumanymą susieti senovės šedevrus su šiuolaikinių menininkų kūriniais.

Parodą sudarys penki paveikslai. Jos centre bus patalpintas milžiniškas Monos Lizos atvaizdas, o jai iš šonų kabės du paveikslai su paslaptingais pilkais beformiais debesimis ir kaukolėmis, sukurtomis pagal menininko galvos kompiuterinės tomografijos nuotraukas.

Tolimajame parodos gale kabės Yan Pei-Mingo mirusio tėvo portretas ir paties menininko autoportretas negyvėlio poza.

Yan Pei-Mingas sakė, kad šie paveikslai išreiškia Monos Lizos „pagerbimą ir laidotuves“, tačiau išsamiau šio teiginio nepaaiškino.

Šis kinų kilmės menininkas šiuolaikinio meno pasaulyje pagarsėjo darbais vaizduojančiais garsias XX amžiaus asmenybes, tarp jų Mao Zedongą ir Bruce'ą Lee.

Luvras yra labiausiai lankomas muziejus pasaulyje. 2008 metais jį aplankė 8,5 mln. žmonių, o daugelis jų specialiai atvyko pasižiūrėti L.da Vinci „Monos Lizos“.

Šis L.da Vinci šedevras suteikė įkvėpimo daugelio kitų menininkų darbams, kuriuose originalas neretai parodijuojamas. Dadaistas tapytojas Marcelis Duchampas Monai Lizai pridėjo ūsus ir barzdelę, o popmeno legenda Andy Warholas sukūrė šio paveikslo serigrafinį atvaizdą.

Tačiau L.da Vinci paveikslo įkvėptas darbas pirmą kartą bus eksponuojamas taip arti originalo. Paroda „Monos Lizos laidotuvės“ bus atidaryta ketvirtadienį ir veiks iki gegužės 18 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius