-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Marius Zaveckas ir Rimas Valeikis „Bombay Sapphire“ konkurse užėmė antrą vietą

2011 metų išvakarėse startavęs tarptautinis Bombay Sapphire konkursas „Išlaisvink savo vaizduotę“ turi nugalėtojus, kuriuos išrinko nepriklausoma komisija – socialinio tinklapio „Facebook“ nariai. Nugalėtoja atskleis savo vaizduotę 3D vaizdo projekcijomis šių metų birželį Londone ant žymiosios elektrinės „Battersea Power Station“.
Marius Zaveckas ir Rrimas Valeikis „Bombay Sapphire“ konkurse užėmė antrą vietą.
Marius Zaveckas ir Rrimas Valeikis „Bombay Sapphire“ konkurse užėmė antrą vietą. / 15min.lt nuotr.

2010 m. gruodį „Bombay Sapphire“ pakvietė visus dalyvauti išskirtiniame konkurse, kurio pagrindinė mintis buvo atskleisti vaizduotės galią, kuri būtų išpildyta 3D projekcijomis. Pirmame etape vyko nacionaliniai konkursai, kur buvo atrinktos geriausios šalių idėjos. Vėliau geriausia šalies idėja pateko į pasaulinį etapą, kuriame rungėsi menininkai iš 10 šalių: Albanijos, Australijos, Kanados, Danijos, Vokietijos, Airijos, Lietuvos, Rumunijos, Jungtinės Karalystės ir JAV.

Konkurso nugalėtoja tapo Erjola Veliaj iš Albanijos. Ji kartu su geriausiais pasaulyje kūrybininkais kurs 3D projekciją, kuri bus perkelta ant žinomo Londono pastato elektrinės „Battersea Power Station“.

Lietuvos atstovų Mariaus Zavecko ir Rimo Valeikio kūrinys atsilikęs vos keliasdešimt balsų liko antras.

Po rezultatų paskelbimo menininkai nenuliūdo: „Tiesiog nesijaučiame pralošę, nes įvykdėme visus sau keltus reikalavimus ir dar daugiau. Mes dirbome prie šio projekto su žymiai didesniu reiklumu sau, nei jo iš mūsų reikalavo konkursas, tad galiu sakyti – jaučiamės nugalėtojais.“ Paklausti apie idėją nugalėtoją, menininkai buvo atviri: „Tikimės, kad bus daug daugiau negu nugalėtoja pateikė savo idėjos aprašyme ir tikimės būti nustebintais nematyta, nauja išraiška.“ Dėl ateities menininkai dvejojo: „Per metus daug visko įvyksta. Šiandien atrodo, kad gal ir pakanka vieno karto, bet galbūt po metų vaizduotė bus projektuojama iš naujo.“

Mariui Zaveckui ir Rimui Valeikiui bus įteiktas paguodos prizas, jie kviečiami garbės svečių teisėmis į Londoną, kur bus išpildyta albanės vaizduotė.

Projektą remia geriausiai vertinamas ir greičiausiai augantis aukščiausios klasės džinas „Bombay Sapphire“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius