-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Masažuojamos karvės duoda daugiau pieno (video)

Geras sprando pakasymas karves daro laimingesnes, o laimingos karvės duoda daugiau pieno. Vadovaudamasi tokia logika kompanija „DeLaval“ pradėjo gaminti automatizuotą cilindro formos karvių masažo šepetį, kuris automatiškai pradeda suktis kai tik gyvūnas prie jo prisiliečia.
Masažuojama karvė
Masažuojama karvė / Kadras iš video.

Kompanija „DeLaval“ užsiima įvairios fermoms skirtus įrangos gamyba. Gamintojo teigimu, šepetys yra visiškai saugus, be to, gyvūnas save „pasimasažuoti“ gali įvairiais kampais, kadangi šepetys yra pritvirtintas prie lanksčios ašies.

Įrenginys pagerina gyvulių savijautą – skatinama kraujo cirkuliacija, palaikoma odos švara, gyvūnai būna ramūs, ir, kaip teigia kompanijos atstovai, „turi ką veikti“.

Ir ne tik tai – karvės ir kiti jų naminiai giminaičiai neretai mėgsta pasikasyti į kietas aptvarų konstrukcijas, dėl ko jos kartais sulaužomos, o gyvūnas susižeidžia. Toks mechanizuotas įrenginys leidžia išvengti tokių incidentų, o geresnė pieno produkcija pasiekiama dėl pagerėjusios gyvūnų mitybos. Kaip toks įtaisas veikia žiūrėkite tolesniame video.

VIDEO: Swinging cow brush SCB DeLaval

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius