Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskviečiams nervus gadina nauji išmanieji tualetai: sumoki pinigus, o į išvietę taip ir nepatenki

Žmones glumina Maskvoje įrengti naujieji viešieji tualetai. Kaip rašo „Maskovskij komsomolec“, ne visiems žmonėms pavyksta suprasti, kaip jie veikia.
Tualetas
Tualetas. Asociatyvi nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Laikraščio korespondentas stebėjo iš Uzbekistano atvykusio Alimpo bandymą patekti į viešąją išvietę.

Ant durų pasirodęs užrašas „Dėkojame“, atrodė kaip pasityčiojimas.

„Jis kurį laiką stoviniavo prie ekrano, maigė mygtukus, prarado 40 rublių, tačiau patekti į tualetą jam nepavyko. Ant durų pasirodęs užrašas „Dėkojame“, atrodė kaip pasityčiojimas. Vėliau ant jų atsirado angliškas užrašas, skelbiantis, kad tualetas neužimtas, tačiau jo durys vis tiek neatsidarė. Tada mes bandėme jas atidaryti dviese“, – įspūdžius aprašė žurnalistas.

Tačiau patekti į išvietę turėtų būti visai nesudėtinga: sumoki 40 rublių už vieną apsilankymą, bet gali iškart susimokėti ir už kelis, gauni kortelę, priglaudi ją prie specialios duryse įrengtos vietos ir viskas. Viduje – erdvu ir švaru, yra įrengti du mygtukai, vienas – išėjimui iš tualeto, kitas – pagalbos prašymui.

Tačiau žurnalisto aprašomam vyrui į tualetą nepavyko patekti ir antruoju bandymu: jis pabandė sukišti kortelę ten, iš kur ji pasirodė, ir taip prarado dar 40 rublių.

„Tada mes kartu nusprendėme, kad kortele reikia perbraukti po ekranu. Alimpas vėl išsitraukė pinigus, sumokėjo, gavo kortelę, prilietė prie durų, ir vėl – nieko. Paaiškėjo, kad jis dviem centimetrais nepataikė į reikiamą vietą“, – rašoma straipsnyje.

Iš Alimpo bandymo nusilengvinti nieko neišėjo, jis prarado ne tik daugiau kaip 100 rublių, bet ir daug nervų.

„Moskovskij komsomolec“ atkreipia dėmesį, kad naujuosiuose tualetuose negalima būti ilgiau kaip 10 minučių. Laikui praėjus, išvietės durys pačios atsiblokuoja ir ant jų atsiranda užrašas „Dėkojame“.

Iki praėjusiųjų metų pabaigos Maskvoje buvo įrengti 600 tokių tualetų, tačiau dabar veikia tik 150. Kaip aiškina specialistai, kitų nepavyko prijungti prie elektros.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius