Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maskvos Kremliaus bokštuose rastos užmūrytos ikonos

Maskvos Kremliaus Išganytojo ir Mikalojaus bokštuose rastos senos vartų ikonos, kurios buvo užmūrytos sovietmečiu. Ilgą laiką buvo manoma, kad jos prarastos.
Maskva, Kremlius
Maskva, Kremlius / „Scanpix“ nuotr.

„Faktas, kad bent jau dviejuose (Kremliaus) bokštuose rastos ikonos. Tai istorinis įvykis kultūrinių atradimų požiūriu“, – pareiškė Andriejaus fondo globėjų tarybos vadovas Vladimiras Jakuninas antradienį spaudos konferencijoje Maskvoje.

Jis pranešė, kad fondas siūlė restauruoti šias Maskvos Kremliaus bokštų ikonas dar 2007 metais. Projektui pritarė šalies vadovybė ir jį palaimino Maskvos ir visos Rusijos patriarchas Aleksijus II. 2010 metų balandyje Tarpsritinės mokslinio restauravimo dailės valdybos specialistai atliko Išganytojo ir Mikalojaus bokštų įstiklintų spintelių ikonoms – kiotų zondavimą. Tyrimai patvirtino hipotezę, kad po tinku yra išlikusios ikonos.

Kaip pažymėjo V.Jakuninas, pagrindinis jo vadovaujamos iniciatyvinės grupės, kuruojančios šį projektą, principas – „nepakenk“, o pagrindinis uždavinys – „padėti, kad istorinis Kremliaus veidas būtų atkurtas, ir mūsų tautos dvasinio paveldo pavyzdžiai vėl atsirastų Kremliaus bokštuose ir mūsų gyvenime“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius