Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Medvedevas prisipažino labai mėgstantis Čechovo kūrybą

Prezidentas Dmitrijus Medvedevas, Rusijos visuomenei minint 150-ąsias rašytojo Antono Čechovo gimimo metines, penktadienį prisipažino, kad tai vienas jo mėgstamiausių autorių.
D.Medvedevas kalnuose imasi ir fotoaparato.
D.Medvedevas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tuo metu, kai Sovietų Sąjungoje su knygomis ne viskas buvo gerai, mano tėvų bibliotekoje buvo visi Čechovo raštai“, – sakė D.Medvedevas lankydamasis Taganroge, pietų Rusijos uostamiestyje, kuriame 1860 metų sausio 29 dieną gimė A.Čechovas.

„Tiesą sakant, skaitėme tai, ką galėjome gauti. Todėl didelė laimė buvo turėti namuose visus Čechovo kūrinius“, – sakė D.Medvedevas susitikime su garsiais teatro režisieriais, tarp kurių buvo ir Rimas Tuminas, Andrejus Končialovskis, žymus vokiečių teatro režisierius Peteris Steinas.

Nusipirkti knygų – ypač rusų literatūros klasikų – Sovietų Sąjungoje buvo nelengva. Jų knygos buvo leidžiamos nedideliais tiražais, o knygynuose rikiuodavosi ilgos skaitytojų eilės.

D.Medvedevas pasakojo, kad rašytoju jis susidomėjo dar paauglystėje ir perskaitė visus A.Čechovo kūrinius, pradedant pirmaisiais ankstyvojo laikotarpio humoristiniais apsakymais ir baigiant rašytojo laiškais.

„Prisipažinsiu, kad tuo džiaugiuosi, nes jeigu jų nebūčiau perskaitęs tada, nežinau, kada vėliau būčiau galėjęs tai padaryti“, – sakė Rusijos prezidentas,

Profesorių šeimoje gimęs D.Medvedevas prisipažino, kad buvo tikras knygų graužikas. Vienu jo mėgstamiausių autorių buvo vokiečių rašytojas Erichas Maria Remarque'as. Vizitą Taganroge D.Medvedevas pradėjo apsilankydamas prie A.Čechovo paminklo, kur sveikinant daugybei vietos gyventojų, padėjo gėlių.

D.Medvedevas pabendravo su susirinkusiais miesto gyventojais, sakė, kad mieste lankosi pirmą kartą, ir, kaip jam atrodo, čia dar galima pajusti A.Čechovo dvasią.

„Viena vertus, tai gerai, tačiau antra vertus, tai sako, kad galbūt ne viskas taip greitai keičiasi“, – pažymėjo D.Medvedevas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius