Meksikos narkotikų kartelis paliepė nurodė nariams padoriai gyventi

Meksikoje vykstančiuose pražūtinguose narkotikų karuose dalyvaujantis kartelis savo nariams nurodė vengti girtauti, nevartoti narkotikų ir laikytis„švaraus“ šeimyninio gyvenimo, kad jų grupuotė taptų darniai veikiančia nusikalstama organizacija, pranešė policija.
Meksikos vaizdelis
Meksikos vaizdelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Meksika Narkotikai

Vakarinėje Mičoakano valstijoje veikiančio kartelio „La Familia“ lyderis Rafaelis Cedeno po jo suėmimo šį savaitgalį pasakojo policijai, jog mokė kelis tūkstančius grupuotės narių etikos ir asmenybės tobulinimo pagrindų.

„Kuriant šios grupės doktriną buvo rengiami kursai, kuriuose jie svarstė nusikalstamos gaujos (narių) asmeninio tobulėjimo, vertybių, etikos ir moralės principus. Buvo siekiama, kas pavaldiniai vengtų narkotikų, girtavimo ir išlaikytų darną šeimose“, – sakoma Meksikos federalinės policijos pranešime.

47 metų R.Cedeno šeštadienį buvo suimtas per šeimos krikštynų ceremoniją. Per policijos reidą, kurio metu buvo pasitelkti sraigtasparniai, taip pat buvo sulaikyti 43 kiti asmenys. Jiems pateikti kaltinimai dėl konkurentų žudymo ir merginų verbavimo į prostitucijos tinklą.

Per įnirtingas Meksikos narkotikų prekeivių kartelių tarpusavio kovas praeitais metais žuvo apie 6 300 žmonių. Šis konfliktas taip pat persimetė kitapus sienos į Jungtines Valstijas, sukeldamas nerimą prezidentui Barackui Obamai.

Specialiai surengti mokymo kursai rodo, kokios organizuotos yra Meksikos nusikaltėlių gaujos. Šie gerai ginkluoti karteliai visiškai kontroliuoja kai kuriuos regionus ir nevengia susiremti su policija ir armija.

Mokymai buvo rengiami „siekiant užtikrinti geresnę narių motyvacijos ir emocijų kontrolę“, nurodo Meksikos policija. „La Familia“ anksčiau stengėsi kurti įvaizdį, jog yra vietinė organizacija, kuri saugo Mičoakano gyventojus nuo narkotikų kontrabandininkų iš kitų kartelių, kurių nariai neretai smarkiai girtauja arba svaiginasi narkotikais.

Ši grupuotė, atskilusi nuo vadinamojo „Įlankos“ kartelio, šiuo metu kovoja su buvusiais sąjungininkais dėl Mičokcano kontrolės, o prie savo aukų kūnų, kuriems dažnai nukertamos galvos, palieka grėsmingas žinutes varžovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius