Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Menininkai skelbia atkūrę Jėzaus veidą (video)

Panaudodami naujausias trijų išmatavimų (3D) kompiuterines technologijas, pagal įspaudus Turino drobulėje menininkai atkūrė, kaip patys teigia, tikrąjį Jėzaus Kristaus veidą.
Pasinaudodami įspaudu Turino drobulėje (k.) mokslininkai skelbia atkūrę Jėzaus veidą.
Pasinaudodami įspaudu Turino drobulėje (k.) mokslininkai skelbia atkūrę Jėzaus veidą. / Kadras iš „Youtube“

Remiantis menininkų darbu, Jėzus buvo 173 cm ūgio ir atrodė visai kitaip, nei jį vaizdavo dauguma Renesanso dailininkų, rašo Telegraph.co.uk.

Kristaus veido kontūrai buvo paimti iš Turino drobulėje atsispaudusio atvaizdo. Teigiama, jog į šią lininę drobulę buvo suvyniotas Kristaus kūnas.

„Norint atkurti Jėzaus veidą, tikrąjį jo veidą, yra tik vienas patikimas objektas, ir tai Turino drobulė. Gavau daug informacijos apie tą veidą ir mano manymu mes esame itin arti to, kaip tas vyras atrodė“, – sakė projekto vadovas Ray Downingas.

Sukurtas trimatis veidas smarkiai skiriasi nuo drobulės įspaudo. R.Downingas teigia, jog taip yra dėl to, kad veidas buvo transformuotas iš lygaus paviršiaus į trimatį vaizdą.

„Drobulė nekabėjo ant sienos – ji buvo apsiausta aplink kūną. Veidas slypi joje. Imituodami veido kontūrus galėtume „ištraukti“ vaizdą ir perkelti jį į apčiuopiamą formą, kaip veidas galėtų atrodyti. Toks buvo ir mūsų planas“, – aiškino R.Downingas.

Kelis mėnesius trukusį darbą fiksavo televizijos kanalas „The History Channel“. Apie tai sukurtas dviejų dalių reportažas, pavadinimu „The Real Face Of Jesus“ (liet. tikrasis Jėzaus veidas), bus rodomas šią savaitę.

Ginčai dėl Turino drobulės autentiškumo netyla jau kelis amžius. 1988 metais atlikus cheminius tyrimus nustatyta, kad drobulė buvo pagaminta tarp 1260-1390 metų. Tačiau kiti mokslininkai pastebi, jog šis tyrimas gali būti klaidinantis, kadangi lininė drobulė buvo ne sykį taisoma dėl vandens ar gaisrų.

Balandį Turino drobulė bus eksponuojama Turino Katedroje. Tikimasi, kad jos pažiūrėti ateis per 2 mln. žmonių.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius