-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mistika: ant kūdikio odos atsiranda ir dingsta Alacho tekstai (video)

Dagestane gimęs kūdikis privertė aikčioti visą vietos bendruomenę. Ant devynių mėnesių kūdikio kojyčių atsiranda ir dingsta užrašai arabų kalba.
Dagestane gimęs paslaptingas kūdikis
Dagestane gimęs paslaptingas kūdikis / COVI nuotr.
Temos: 2 Kūdikis Dagestanas

Tai chadisos – Alacho pasisakymų ištraukos iš Korano.

Krasno Oktiabrskojės (Dagestanas) gyventoja Madina Jakubova, kūdikio motina, sakė, kad šie mistiniai užrašai atsiranda pirmadieniais ir penktadieniais. Tuo metu kūdikio kūno temperatūra pakyla iki 40 laipsnių, jis ima klykti. Po trijų dienų užrašai dingsta, vaikas nusiramina, praneša „RIA novosti“.

Arabų kalbos specialistai paaiškino, kad vienas iš užrašų reiškia „Sunaikinkim juos“. Kitas  – „Viską sukūrė Alachas“. Tačiau tai nėra tikslios Korano citatos.

Tuo tarpu Rusijos imunologijos instituto mokslinė bendradarbė Liudmila Luss mano, kad šie užrašai ant odos atsiranda dėl poveikio metaliniu daiktu arba chemine medžiaga.

„Žvelgiant iš šiuolaikinės medicinos pozicijų, tokių dalykų negali būti, tai neįmanoma“, – sakė mokslininkė „RIA novosti“. Ji įtaria, kad tėvai tiesiog nori atkreipti visuomenės dėmesį, todėl patys kuria tokius užrašus. Ji taip pat spėja, jog galbūt kūdikis gali sirgti reta odos liga, kai oda itin jautriai reaguoja į prisilietimą.

Dermografizmas būdingas vidutiniškai 5 proc. vietos gyventojų. Sergantys šia reta liga žmonės gali „rašyti“ ant savo odos tiesiog pirštu ar kokiu kitu buku daiktu. Nuo tokio prisilietimo liekančios gerai įžiūrimos linijos netrukus išnyksta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius