-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Muzikos festivalyje „Velnio akmuo“ – dar trys kolektyvai iš užsienio

Liepos 15 – 17 dienomis Dainuvos slėnyje vyksiančio sunkiosios muzikos festivalio „Velnio akmuo“ grupių sąrašą papildė dar trys perspektyvios sunkiosios muzikos komandos, Lietuvoje grosiančios pirmą kartą. Tai thrash/death metalo atstovai „Destinity“ iš Prancūzijos ir du kolektyvai iš Švedijos: melodingojo metalo grupė „Decadence“ bei stoner roko/metalo komanda „Deville“, papildysiantys švedų „October Tide“, „Ondskapt“ ir „In Mourning“ gretas.
„Decadence“
„Decadence“ / Asmeninio archyvo nuotr.
Temos: 1 „Devilstone“

„Destinity“ – melodingas thrash/death metalas

1996-aisiais susikūrusi prancūzų melodingo thrash/death metalo grupė „Destinity“ pradėjo savo veiklą nuo gryniausio black metalo muzikos ir idėjų, bet bėgant metams, plečiantis kūrybiniam akiračiui ir keičiantis skoniui, „Destinity“ pasirinko kelią, kuriuo intensyviai eina ir dabar – tai techniškai kruopštus, agresyvus, ekstremalus metalas, nevengiant melodingo prieskonio. Per keturiolikos metų gyvavimą prancūzų komanda klausytojams jau pateikė septynis albumus. Ne vieną jų darbą palankiai įvertino sunkiajai muzikai skirta spauda, o vienu sėkmingiausių įvykių vaikinai laiko sutartį su solidžia vokiečių leidybine kompanija „Lifeforce“, išleidusia du paskutiniuosius „Destinity“ darbus. Jie yra sugroję turbūt visuose įmanomuose didžiausiuose Europos metalo muzikos festivaliuose, skersai išilgai išmaišę Europos bei pasaulio kampelius ir dalijęsi scena su daugybe grandų, tokių kaip „Slayer“, „Kreator“, „Sepultura“, „Kataklysm“ ir kt. Bet svarbiausia jiems – užsitarnauta vienos iš produktyviausių bei ekstremaliausių Prancūzijos scenos grupių etiketė.

„Decadence“ stiprioji pusė – „Metalinė katytė“


Kaip ir ankstesniaisiais metais, „Velnio akmuo“ tęsia tradiciją į festivalį pasikviesti bent vieną metalo grupę, kurios priešakyje stovi mergina. 2009-aisiais tai buvo „Stranger Aeons“, 2010-aisiais – „Izegrim“ ir „White Skull“, o šią vasarą moterišku vokalu džiugins melodingojo thrash metalo atstovai „Decadence“ iš Švedijos. Prieš susiburdami grupės nariai savo įgūdžius miklino kituose muzikiniuose projektuose, kuriuose veiklą ir nutraukė atsiradus „Decadence“. Nuo pat grupės susikūrimo 2003-aisiais „Decadence“ pastoviai kamavo problemos dėl narių kaitos. Vienintelė ir nepamainoma figūra – vokalistė Metallic Kitty, kurianti dainas, rašanti tekstus ir vadovaujanti visai veiklai. Tai jos dėka šis švedų kolektyvas pabandė suderinti melodingą death su thrash metalu. Švedų komandos muzika didelio populiarumo sulaukia ne tik gimtinėje ir Europoje, bet ir tolimojoje Japonijoje, kurioje du „Decadence“ gerbėjai, įkvėpti vokalistės Metallic Kitty, sukūrė jos lėlę!

 „Deville“ – duoklė stoner roko/metalo gerbėjams

Keturių vaikinų bendras muzikinis kelias prasidėjo 2003 metais, kuomet, apšilę kojas kituose projektuose, jie galop suvienijo jėgas ir pasivadino velnišku vardu „Deville“. Kolektyvo kryptis – senų tradicijų įtakotas roko bei metalo mišinys, todėl kritikai ne be reikalo švedų kūryboje randa sąsajų su „Black Sabbath“, „Mastodon“, „Foo Fighters“ ir kitais. Per septynerių metų gyvavimą „Deville“ sugrojo virš 170 koncertų ir festivalių gimtojoje Švedijoje ir įvairiose Europos šalyse, kuriose jų atliekama muzika sulaukė nemenko radijo bei nacionalinės spaudos dėmesio. Šie žmonės scenoje atiduoda visas savo jėgas ir tikrai mėgaujasi tuo, ką daro. Ant šiųmetinės „Velnio akmuo“ pakylos „Deville“ pateiks išskirtinę dalelę įvairumo ir sieks pateisinti kiekvieno stoner roko/metalo gerbėjo lūkesčius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius