Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Naktinis Vilnius“ – miestas be naktinio gyvenimo

Grafikos ir daiktų dizaineris Martynas Kazimierėnas pristato lengvai provokuojančių miesto vaizdų atviručių ciklą „Naktinis Vilnius“ (“Vilnius Nightlife”).
vilnius nightlife postcard 1 lukiskes
vilnius nightlife postcard 1 lukiskes
Temos: 1 Vilnius

Šiuo darbu dizaineris pasakoja apie liūdnokas Vilniaus naktinio gyvenimo realijas. Atsitiktinai pastebėtuose savaitgalio vidurnakčių kadruose – centrinės sostinės vietos, kuriose tikiesi rasti naktinio šurmulio – tuščios ir be gyvybės. Katedros aikštė, Lukiškių aikštė ar Konstitucijos prospekt as – ištuštėję skęndi nejaukioje tamsoje, teigiama pranešime spaudai.

„Vilnius – puikus miestas būti su savimi pačiu, nes naktinis gyvenimas čia gana vangus. Nuolat šurmuliuoja kelios visiems žinomos kavinės, barai ar klubai, bet tai ir yra viskas. Todėl net ir naktį vilniečiai skuba – iš taško A į tašką B, iš vieno mėgstamo baro, į kitą. O galbūt norėtų tiesiog pasivaikščioti po gyvybe alsuojantį miestą, bet naktį fontanai džiūsta, o žibintai dega tik vienoje gatvės pusėje “, – dalinasi mintimis M. Kazimierėnas.

Atviručių ciklas „Naktinis Vilnius“ yra puikus naujo požiūrio į miesto įvaizdžio formavimą pavyzdys. Galbūt pageltusios „Vilniaus stogų“ nuotraukos vis dar patinka kaimyninių šalių turistų grupėms, tačiau norint, kad miestas būtų patrauklus įvairesnei auditorijai, aštresnės ir originalesnės idėjos paprasčiausiai neišvengiamos.

Naujausias M. Kazimierėno darbas pirmą kartą bus pristatytas šių metų birželio 19 d. vyksiančio renginio „Tebūnie naktis“ metu dizaino galerijoje ir parduotuvėje „Daiktų viešbutis“. Vėliau „Naktinį Vilnių“ bus galima rasti „ŠMC parduotuvėje“, „NDG shop“ ir kitose dizaino kūrinių prekybos ar tiesiog aktyviose naktinio gyvenimo vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius