Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujausia eko mada: daugkartiniai maišeliai daržovėms

Prekybos centras - daržovių skyriuje VšĮ „Rūpi“ komanda ir savanoriai kalbina praeivius, ragina atkreipti dėmesį plastikinių maišelių taršą ir dovanoja daugkatrinius maišelius daržovėms. „Nuostabu, o čia nemokamai? Niekuomet nebuvau apie tokius girdėjusi“ - sako nustebusi pirkėja.
Akcijos akimirka
Akcijos akimirka / www.rupi.lt

Kasmet plastikinių maišelių vartojimas Lietuvoje auga, tačiau įpročių keitimas ir paprasti sprendimo būdai gali  ženkliai sumažinti išmetamo plastiko kiekį. Rugsėjo 19-ą dieną VšĮ „Rūpi“ organizavo akciją „Mažiau yra daugiau“, kurios tikslas atkreipti visuomenės dėmesį į augantį plastiko vartojimą kiekį ir pasiūlyti paprastus sprendimo būdus. 

www.rupi.lt/Akcijos akimirka
www.rupi.lt/Akcijos akimirka

Daugkartiniai maišeliai daržovėms tai plastikinių alternatyva, kuriuos ne tik patogu naudoti daugelį metų, bet ir galima skalbti, patogu atsiskaitant kasoje,  užima nedaug vietos.

Daugkartiniai maišeliai daržovėms tai plastikinių alternatyva, kuriuos ne tik patogu naudoti daugelį metų, bet ir galima skalbti,  pakuoti tiek vaisius, tiek daržoves, patogu atsiskaitant kasoje (matosi koks produktas įdėtas), medžiaginiai maišeliai užima nedaug vietos. 

„Mažais darbais prisidedame prie tvaraus gyvenimo kūrimo, nes tai mūsų žemė ir mes norime, kad ji būtų ne tik graži, bet ir švari. Labai tikiu, kad gausėjant technologiniams sprendimams ateityje bus išrasta tokia apsipirkimo tara, kuri nieko nesvers, bus besikeičiančios formos ir dydžio, pagaminta iš atsinaujinančių medžiagų. Tuomet nereikės nei vienkartinių, nei daugkartinių maišelių“ - sako VšĮ „Rūpi“ įkūrėjas Aurimas Stabingis. 

Būkime sąmoningi ir mažinkime plastiko naudojimą. Įsigyti daugkartinius maišelius daržovėms galima dviem būdais: pirkti internetinėse parduotuvėse arba siūti patiems (puikiai tiks sena užuolaida: maišelio aukštis - 35 cm, plotis - 30 cm, su juostele užrišimui viršuje).  

 

www.rupi.lt
 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius