Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujojoje Zelandijoje rastas butelis su 1936 metų žinute

Butelio kelionė jūra, regis, buvo ilga. Naujojoje Zelandijoje rastas butelis, kuriame tūnojusi žinutė datuojama 1936 metais. Jos autorius butelį į jūrą išmetė iš garlaivio.
Žinutė butelyje
Žinutė butelyje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Po 76 metų butelis pagaliau pasiekė krantą. Kaip praneša laikraštis „New Zealand Herald“, ant laiško ranka buvo užrašyta, jog radus šį butelį prašoma jį atsiųsti žemiau nurodytu adresu. Laiškas su ant popieriaus paženklinta garlaivio „SS Strathnaver“ nuotrauka mena 1936 metų kovo 17 dieną.

Butelį į šiaurę nuo Naujosios Zelandijos, visai netoli kranto seklioje vietoje pamatė Geoffas Floodas kartu su drauge Leanne McAlees. Pastaroji iškart panoro butelį sudaužyti ir ištraukti laišką, tačiau G.Floodas paragino palūkėti ir atidaryti butelį tvarkingai. „Sakiau, palauk, šis butelis atrodo kažkoks ypatingas“, – pasakojo vyras. Namuose vielos pagalba vyras ištraukė jame buvusį laišką. Nuojauta jo neapvylė – laiškas rašytas prieš 76 metus.

Anot G.Floodo, butelio kamštis vos laikėsi, atrodė, kad jis tuoj iššaus. „Dar viena didelė banga ir butelis būtų prisipildęs vandens, laiškui būtų buvęs galas. Tiesiog pasisekė, kad mes jį radome“, – pasakojo pora.

Laiško autorius – Herbertas Ernestas Hillbrickas buvo nurodęs adresą vakarų Australijoje. Butelį radusiam vyrui pavyko aptikti laiško autoriaus giminaičius, šie buvo labai maloniai nustebę.

Kaip skelbiama laikraštyje, vyras jau buvo aptikęs du laiškus butelyje, abu jie vandenyje prabuvo apie metus. Vienas atklydo iš Australijos, kitas iš Tasmanijos ir buvo parašytas dviejų 14-mečių mergaičių. Į pirmąjį laišką vyras sureagavo pats, į mergaičių rašytą žinutę jis paragino atsakyti savo sūnų, kuriam tiek pat metų, kiek ir siuntėjoms.

G.Floodas svarstė, kur pabuvojo tiek laiko vandenyje prabuvęs butelis. „Jis laisvai galėjo apkeliauti pasaulį kelis kartus“, – šyptelėjo vyras, teigdamas, kad tokį radinį aptikti buvo be galo malonu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius