Naujosios Zelandijos kalnuose pasiklydusį graikų turistą padėjo išgelbėti trumpoji žinutė į tėvynę

Naujosios Zelandijos kalnuose pasiklydęs turistas buvo išgelbėtas, kai pasiuntė SMS savo šeimai, gyvenančiai Graikijoje, pirmadienį pranešė vietos žiniasklaida.
Mobilusis telefonas
Mobilusis telefonas / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Marijas Simeonidis praeitą savaitgalį su vienu draugu kopė į Ruapeho kalną, ant kurio įsikūręs didžiausias Naujojoje Zelandijoje slidinėjimo trasų kompleksas, tačiau fotografuodamas atsiskyrė ir pasiklydo, rašo tinklalapis www.stuff.co.nz.

Turistas nebuvo pasiruošęs nakvoti kalnuose ir vilkėjo tik lengvus drabužius. M.Symeonidis išsiuntė SMS Graikijoje likusiai savo šeimai, kurioje nurodė, kad pasiklydo. Artimieji perdavė šią informaciją Graikijos gelbėjimo tarnyboms, o šios susisiekė su kolegomis Naujojoje Zelandijoje.

Ieškoti graiko buvo pasiųstos keturios gelbėtojų grupės, tačiau M.Symeonidis turėjo nakvoti kalnuose. Išaušus rytui, jį rado kitas turistas ir nuvedė pas gelbėtojus. Gelbėtojų komandos pilotas Henry de Waalis sakė, kad M.Symeonidis po šio nuotykio jautėsi gerai, tik buvo nepaprastai alkanas.

„Jis suvalgė visus vieno vaikino turimus šokoladinius batonėlius, – H.de Waalis sakė dienraščiui „Waikato Times“. – Jam iš tiesų pasisekė, nes naktis buvo gana šilta.“ 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius