Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįprastas rekordas: parašiutu šokęs karatė meistras ore skaldė lenteles

Parašiutizmas ir karatė sportas nėra dažnas derinys, tačiau susiejęs šiuos du pomėgius amerikietis Ernie Torresas pasiekė naują pasaulio rekordą, skelbia BBC.
Ernie Torresas rekordo siekė suderinęs du pomėgius.
Ernie Torresas rekordo siekė suderinęs du pomėgius. / Kadras iš Youtube.com

Vyras rekordo siekė iššokęs iš lėktuvo su parašiutu ir laisvo kritimo metu ore suskaldęs 12 pušinių lentučių, kurias priešais jį laikė kolegos. E.Torresas teturėjo 70 sekundžių, per kurias penkių kilometrų aukštyje galėjo pademonstruoti karatė judesius. Pradiniame kritimo etape jam prireikė deguonies kaukės.

Parašiutu juodą karatė diržą turintis vyras šoko ir triukus rodė ne šiaip sau. Šiuo sumanymu jis norėjo surinkti pinigų organizacijai „The Wounded Warrior Project“, kuri rūpinasi sužeistais kariais. E.Torresas pats yra karinio jūrų laivyno karys. 

Rekordo siekti nusprendęs vyras pažiūrėjo kovos menų meistro Jasono Davido Franko pasirodymą ir nusprendė jį pagerinti. Iki šiol ore buvo įveiktos 7 pušies lentelės.

„Daily Mail“ skelbia, kad vyras pasakojo patyręs vieną didžiausių adrenalino antplūdžių gyvenime. „Man nepakako vien šokti iš lėktuvo ir kristi žemyn dideliu greičiu. Sumaniau įtraukti ir karatė judesių, bandyti pasiekti rekordą. Šokome iš 5 km aukščio.1,2 km aukštyje išskleidžiau parašiutą, tai reiškia, kad turėjau apie 70 sekundžių laisvo kritimo. Norint pasiekti rekordą, tai ne daug laiko“, – pasakojo E.Torresas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius