Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Niujorkas mėgins konkuruoti su Las Vegasu vedybų versle

Niujorkas metė iššūkį Las Vegasui, siekdamas tapti pagrindiniu besituokiančių porų traukos centru, o pareigūnai tikisi, kad šis projektas pagyvins turizmą mieste užsitęsus ekonomikos sunkmečiui.
Vestuvės.
Vestuvės. / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Vestuvės Niujorkas

Šią savaitę po 12,3 mln. dolerių kainavusios renovacijos duris atvėrė naujasis Manhatano santuokų biuras, o jaunavedžiai entuziastingai įvertino šio 2 230 kvadratinių metrų ploto komplekso teikiamas paslaugas.

„Mes varžomės su Las Vegasu, – sakė miesto savivaldybės sekretoriaus pavaduotojas Michaelas McSweeney. – Miestas tikisi, kad Niujorkas taps ne vien turistų, bet ir jaunavedžių traukos centru“.

Tačiau ar naujų santuokų rūmų atidarymo pakaks, kad Niujorkas atimtų santuokų sostinės titulą iš Los Vegaso, garsėjančio greitosiomis vedybomis, kurių metu jaunavedžius sutuokia Elvis Presley antrininkai?

Statistikos duomenys rodo, kad 2007 metais Niujorke išduota apie 66 000 leidimų tuoktis, iš jų daugiau nei 21 000 – Manhatano rajone. Klarko apygardoje Nevadoje, kuriai priklauso Las Vegasas, tais pačiais metais išduota 108 963 leidimų tuoktis, sakė miesto turizmo biuro atstovė.

Leidimas tuoktis Las Vegase gali būti išduotas iš karto, o Niujorke santuokos pareiškimus įteikusios poros privalo laukti 24 valandas, kol bus duotas leidimas surengti vedybų ceremoniją.

Pasak Niujorko turizmo agentūros „NYC & Co.“, prie Baterijos parko įsikūręs viešbutis „Ritz-Carlton“ jau paskelbė specialų pasiūlymų paketą jaunavedžiams. Agentūra taip pat nurodė planuojanti jaunavedžių keliones į Niujorką reklamuoti užsienyje.

Vienas Niujorko merijos atstovas sakė, kad naujųjų santuokų rūmų projektą globojo miesto meras Michaelas Bloombergas, o jo dizaineriu buvo nusamdytas Jamie Drake'as, kuris rūpinosi mero rezidencijos Aukštutiniame Istsaide dizainu.

Senieji santuokų rūmai, kuriuose poros ilgiau nei šimtmetį atsiimdavo leidimus tuoktis ir kuriuose vykdavo civilinės metrikacijos ceremonijos, jau ilgą laiką buvo laikomi ankštais ir visai neromantiškais. Juose puošnias vestuvines sukneles vilkinčioms moterims turėdavo praeiti metalo detektorių, o susitvarkyti tekdavo paprastame viešajame tualete. Be to, santuokų rūmuose anksčiau nebuvo gėlių krautuvėles.

Tačiau senuosiuose rūmuose per daugelį metų susituokė tūkstančiai Niujorko gyventojų, tarp jų garsios poros kaip kino režisierius Melas Brooksas ir aktorė Anne Bancroft, kurių vestuvės įvyko 1964 metais, o 2005 metais santuoką įregistravo aktorius Mattas Damonas ir Luciana Bozan.

Naujajame Manhatano santuokų biure, kurio pastato fasadas tęsiasi per visą kvartalą, originalus marmuro interjeras sudaro kontrastą su ryškiaspalviais baldais ir puošniais sietynais.

„Manėme, kad jis atrodys kaip biuras. Tačiau atvykome ir pamatėme, jog čia išties labai gražu, – sakė 35 metų medicinos darbuotoja Michelle Tablada. – Mes puikiai pasirinkome laiką.“

Kitaip nei senojoje įstaigoje, kurioje poroms tekdavo laukti ilgose eilėse, jaunavedžiai prieš patekdami pas valdininką gali užpildyti santuokos dokumentus kompiuterių terminaluose, kuriuose pagalba teikiama 170 kalbų. Poros priėmimo gali laukti sėdėdamos ant aksominių žalių sofų.

Jaunavedžiai gali savo nuožiūra pasirinkti muziką per vestuvių ceremoniją, kurią galima perrašyti iš skaitmeninio grotuvo arba kompaktinės plokštelės.

Dovanų krautuvėlėje parduodamos gelių puokštės, vestuvinės kostiumų juostos, kainuojančios 9 dolerius (apie 23 litus) ir Niujorko suvenyrų, tokių kaip pipirinės ir druskinės su dangoraižio „Empire State Building“ atvaizdais.

Metalo detektorių nebeliko, o moterų tualetuose įtaisyti didžiuliai veidrodžiai ir kosmetiniai staleliai.

„Jie (santuokų rūmai) tapo labiau klasiški ir elegantiškesni“, – sakė Kim Ashley, kuris su savo partnere Bessie Haile atėjo atsiimti partnerystės sutarties, nors tos pačios lyties asmenų santuokos Niujorke draudžiamos.

„Jie tinkamesni tokiai progai“, – džiaugėsi niujorkietė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius