Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutukęs britas už nemokamą skrandžio mažinimo operaciją kovoja teismuose

Beveik 140 kilogramų sveriantis britas pirmadienį teismui apskundė Nacionalinės sveikatos apsaugos tarnybos sprendimą, atmetantį jo prašymą valstybės lėšomis finansuoti nutukimo gydymą chirurginiu būdu, nes, esą, jis nėra pakankamai nutukęs.
Operacija.
Operacija. / „Scanpix“ nuotr.

62 metų Tomas Condliffas sako, kad skandžio operacija jam išgelbėtų gyvybę, tačiau valstybės Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba atsisako finansuoti jam laparoskopinę skrandžio mažinimo operaciją.

Pirmiausia bylą nagrinėjęs Aukštasis teismas balandžio mėnesį nepanaikino tarnybos sprendimo, todėl pirmadienį T.Condliffas kreipėsi į Apeliacinį teismą, kuris bylą turėtų išnagrinėti per dvi dienas.

Buvęs policininkas nutuko dėl ilgalaikio vaistų nuo diabeto vartojimo. Jis vartoja 28 skirtingus medikamentus ir naudojasi kvėpavimo kauke bei inhaliatoriais.

Balandžio mėnesį teisme paaiškėjo, kad vyro kūno masės indeksas yra 40, o tam, kad Stafordšyro sveikatos apsaugos valdyba padengtų jo operacijos išlaidas, jis turėtų siekti mažiausiai 50.

Teisėjas sakė, kad T.Condliffas mėgino mesti svorį ir kitais būdais, be chirurginės intervencijos, tačiau nesėkmingai. Be to, teisėjas pridūrė, jog visi sutinka, kad operacija jam būtų „kliniškai tinkamas“ gydymo būdas.

Tačiau vis tik teismas nutarė, kad Nacionalinė sveikatos apsaugos tarnyba nepažeidė Europos žmogaus teisės konvencijos straipsnio, kuriuo remdamasis T.Condliffas pateikė savo ieškinį.

Procentine išraiška Didžiojoje Britanijoje gyvena daugiausia nutukusių žmonių visoje Europoje. Remiantis gruodžio mėnesį paskelbtais Europos Komisijos duomenimis, 24,5 procento suaugusių britų yra nutukę. Tuo tarpu visoje Europoje vidutiniškai nuo nutukimo kenčia 14 procentų suaugusiųjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius