-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5-erių Augustės aistra – konkūras

Žaidimas smėlio dėžėje, „pyragų“ kepimas – įprasta, tačiau paklauskite savęs, ar leistumėte savo vos 3-ejų metų dukrai jodinėti žirgais? Gražūs pasakojimai ir vaizdai apie ponius ir mažas mergaites gali būti ne tik pasakose, tokiu sportu domisi ir 5-erių Augustė.
Jauniausiai žirgų raitelei Augustei – penkeri
Jauniausiai raitelei Augustei – penkeri / Jurgitos Narbutaitės nuotr.
Temos: 1 Žirgynas

Šios mergaitės kasdienybė prasideda nuo paprasto veiksmo – keliavimo į darželį. Nuo 8 valandos ryto iki 17 val. Augustė būna eilinis vaikas ir atlieka kasdienes pareigas – mokosi kartu su kitais vaikais. O po ilgos dienos keliauja į antruosius namus – arklides,  kur ruošiasi treniruotei su numylėtu žirgeliu poniu Dusia.

Augustė treniruojasi netoli Kauno esamame žirginio sporto klube „Pajiesio žirgai“. Pirmą kartą ji buvo užsodinta ant žirgo 3-ejų, o jau po poros mėnesių dalyvavo ir pirmosiose savo konkūro varžybose. Ar tai nenuostabu – ji buvo vienintelė savo amžiaus grupėje.

Mergaitė užsiima viena iš trijų olimpinių sporto šakų – konkūru. Tai viena populiariausių žirginio sporto šakų Lietuvoje ir, ko gero, visame pasaulyje.

Jurgitos Narbutaitės nuotr./Jauniausiai žirgų raitelei Augustei – penkeri
Jurgitos Narbutaitės nuotr./Jauniausiai raitelei Augustei – penkeri

Raitelės tikslas – be klaidų ir greičiau nei kiti konkurentai įveikti verčiamų kliūčių maršrutą. Dažniausiai yra apdovanojamos pirmos trys prizinės vietos.

Nesenai buvo išbandyta  treniruotis ir ant didesnių žirgų, noras auga, kai mato kartu besitreniruojančius vaikus, kurie tiesiog jau yra išaugę ponius. Sekėsi puikiai, dalyvavo varžybose ir vėl buvo viena pirmųjų.

Prieš savaitę vykusiose varžybose Leskavoje Augustė iškovojo 1-ą vietą ir aplenkė daugiau nei septynis savo konkurentus. Buvo apdovanota prizininko taure, spalvinga "rozete" poniukui ir rėmėjų prizais augintinei Dusiai.

Jurgitos Narbutaitės nuotr./Jauniausiai žirgų raitelei Augustei – penkeri
Jurgitos Narbutaitės nuotr./Jauniausiai žirgų raitelei Augustei – penkeri

                                                                                           Užsispyrusios ir niekados nenustygstančios raitelės Augustės mama Dalia neslepia, kad varžybų metu ne iš vieno žmogaus sulaukia smalsių klausimų: kiek šiai mergaitei metų? Ar nepavojinga tokiai mažai „ropštis“ ant laukinio gyvulio?

„Rizika visuomet yra, tačiau tokios laimingos dar jos nesu mačiusi – ji pati to nori, o ir apdovanojimus jau rikiuojame lentynose“, – šypteli mama.  „Amžius nėra riba. Ne kartą esu girdėjusi, kad tai kone jauniausia raitelė, startavusi tokiose varžybose“, – toliau kalba Augustės mama ir asmeninė trenerė bei didžiausia palaikymo komandos sirgalė.

Nuo pačių mažiausių jojikės dienų visos jos mintys sukosi vien apie šiuos kanopinius gyvulius. Žaislai buvo vien arkliai, sąsiuviniai ir kitos raštinės prekės tik su šių gyvūnų paveikslais.

„Gal kitiems ir gali pasirodyti keista, kad vaikas atrodo neturi kitų minčių, tik apie žirgus, tačiau dėl vieno visados galiu būt rami – kartą pamilus žirgą šio jausmo neapleisi jau visą likusį gyvenimą. Žinosiu, kad mano vaikas nepasuks netinkamu keliu. Visuomet bus tarp bendraminčių, mylinčių ir prižiūrinčių savuosius žirgus“, – susitikimo metu kalbėjo trenerė ir laiminga mama Dalia.      

Asmeninio archyvo nuotr./Jauniausiai žirgų raitelei Augustei – penkeri
Asmeninio archyvo nuotr./Jauniausiai žirgų raitelei Augustei – penkeri

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius