-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialiai 4 eurus uždirbantis italas turėjo 300 mln. eurų vertės turto

Italijos policija ketvirtadienį iš verslininko, kurio deklaruotos metinės pajamos buvo 4 eurai, konfiskavo 300 mln. eurų vertės turto, įskaitant 18 namų ir 235 ha žemės.
Euro monetos
Euro monetos / BFL nuotr.

„Giovanni Montresoro ir jo žmonos gyvenimo būdas aiškiai skiriasi nuo jų deklaruotų lėšų“, – sakė tyrimą atliekantis mokesčių inspektorius Francesco De Giacomo.

Pora su visa išplėstine šeima gyvena didžiuliame aptvertame komplekse netoli Veronos Italijos šiaurės rytuose. G.Montresorui priklauso viešbučiai, vasarnamiai prie Viduržemio jūros ir žemės ūkio paskirties žemė visame regione.

Mokesčių policijos vaizdo medžiagoje matyti sraigtasparnis, kurį reikėjo pasiųsti siekiant įvertinti 70-metų verslininko turtą.

Tačiau F.De Giacomo sakė, kad G.Montresoras naujausioje savo deklaracijoje dėl 2011 metų nurodė vos 4 eurus, o deklaracijose dėl 2010 ir 2009 metų – atitinkamai 5 ir 4 eurus.

Jo žmona mokesčių inspekcijai nurodė, kad 2011 metais uždirbo 3 eurus, o 2010 metais – 1 eurą.

G.Montresoro veikla jau buvo tiriama 10-ajame dešimtmetyje, dėl vietos politikų papirkinėjimo, o 2011 metais – dėl žemės pirkimo sandorio atostogų kaimeliui netoli Venecijos statyti, per fiktyvias kompanijas Liuksemburge.

Įsišaknijęs vengimas mokėti mokesčius Italijoje vis dar yra didžiulė problema, nors pastaraisiais metais buvo vykdoma ne viena kampanija, skolų prislėgtam šalies biudžetui surinkusi milijardus eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius