Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pamplonoje trečiąją tradicinio bulių bėgimo dieną subadytas britas (nuotraukos)

Ispanijos šiauriniame Pamplonos mieste penktadienį per trečią šių metų San Fermino festivalio bulių bėgimą galvijas subadė britą, jam ligoninėje rengiamasi atlikti operaciją, pranešė pareigūnai.
Per bulių bėgimą liejosi kraujas
Per bulių bėgimą liejosi kraujas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

20-mečiam vaikinui buvo subadyta kairė šlaunis, žaizdą reikia operuoti, nurodė medikai ir pridūrė, kad sužalojimas yra rimtas.

Kasryt 8 val. vietos laiku prasidedantis ir vos kelias minutes trunkantis bulių bėgimas, vietos gyventojų vadinamas encierro, yra svarbiausias devynias dienas trunkančio San Fermino festivalio akcentas.

Pasak pareigūnų, penktadienį vykęs trečiasis bulių bėgimas buvo „įtemptas ir pavojingas“.

Vienam iš galvijų atsiskyrus nuo grupės, taip pat buvo sužeisti 39 metų britas ir 46 metų ispanas, tačiau jų sužalojimai nėra labai pavojingi.

Ketvirtadienį per antrąjį bėgimą 43 metų vyriškiui iš Airijos bulius ragu kliudė kairę koją, o 21 metų ispanui buvo subadyta krūtinė. Abu nukentėjusieji gydomi ligoninėje.

Pirmą bulių bėgimo dieną buvo sužaloti 18-metis australas iš Melburno ir 20-metis ispanas, atvykęs į Pamploną iš šiaurės rytinio Saragosos miesto.

Į San Fermino festivalį, kuris rengiamas ne vieną šimtmetį, renkasi turistai iš viso pasaulio, nors per bulių bėgimus kasmet sužalojama dešimtys žmonių. Dažniausi sužeidimai – sumušimai, žaizdos ir lūžę kaulai.

Praėjusiais metais nuo grupės atsiskyręs įniršęs galvijas mirtinai subadė 27 metų ispaną, jam buvo perdurti kaklas ir plautis. Tai buvo pirmoji bėgiko žūtis per San Fermino festivalį nuo 1995 metų.

Iš kur kilo bulių bėgimo tradicija, tiksliai nežinoma, tačiau ji siekia kelis šimtmečius. Nuo 1911 metų, kai buvo pradėtos oficialiai registruoti šio renginio aukos, iš viso žuvo 15 žmonių.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius