-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Pasaulinei AIDS dienai paminėti į Lietuvą atkeliavo 200 kg prezervatyvų

ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacija „Demetra” prisijungusi prie tarptautinio projekto gavo 200 kg prezervatyvų, supakuotų su lubrikantais. Prezervatyvai bus nemokamai dalinami akcijų metu ir šviečiamuosiuose asociacijos „Demetra” renginiuose siekiant atkreipti dėmesį į paprasčiausią ir pigiausią būdą apsisaugoti nuo ŽIV.
Prezervatyvai
Prezervatyvai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tokių šalių kaip Uganda ir Nyderlandai patirtis parodė, kad laisvai prieinami prezervatyvai gali sumažinti ŽIV plitimą.

„Esu įsitikinusi, kad lytiškai aktyviems asmenims prezervatyvai – efektyviausia priemonė, padedanti apsisaugoti nuo lytiškai plintančių ligų ir ŽIV“, – pranešime spaudai cituojama Rūta Jarašūnienė, ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacijos „Demetra” gydytoja.

„Prisijungdami prie tarptautinių projektų, mes toliau dirbame siekdami padidinti prieinamumą išsityrimo dėl ŽIV. Todėl raginame visus užsukti į mūsų organizaciją ir nemokamai atlikti greitąjį ŽIV testą. Jau po minutės žinosite testo rezultatus. Atlikę greitąjį testą dėl ŽIV, gaus prezervatyvų, kuriuos suteikė „Love condoms“ kampanija“, – cituojama Svetlana Kulšis, ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacijos „Demetra” vadovė.

Parama Lietuvai kovoje su ŽIV teiki Medicininės pagalbos fondas „AIDS Healthcare foundation“, įkurtas 1987 m. Jungtinėse Amerikos valstijose, vienijantis 800 darbuotojų. Fondas vykdo įvairiapusę veiklą: teikia medicininę pagalbą ŽIV infekuotiems žmonėms, rūpinasi visuomenės sveikata (atlieka greituosius ŽIV testus ir konsultuoja – kasmet atliekama 13 000 greitųjų testų dėl ŽIV), medicinos centruose teikiamos medicininės paslaugos daugiau nei septyniems tūkstančiams amerikiečių.

Taip pat „AIDS Healthcare foundation“ turi savo vaistinių tinklą ir remia mokslinę veiklą, kuri nukreipta į ŽIV infekuotų žmonių gyvenimo kokybės gerinimą ieškant geriausių medikamentų.

Šiuo metu fondas dirba penkiuose pasaulio kontinentuose. Veikiant kartu su partneriais 34 fondo klinikose gydymą antiretrovirusiniais vaistais ir paramą gauna apie 140 000 pacientų. ŽIV/AIDS paveiktų moterų ir jų artimųjų asociacija „Demetra” vykdo keletą projektų, remiamų šio fondo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius