Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulinis „YouTube“ orkestras grojo Niujorko salėje „Carnegie Hall“

96 muzikantų iš 33 valstybių simfoninis orkestras, kuris buvo suburtas po atrankos interneto portale „YouTube“ trečiadienį sulaukė aplodismentų prestižinėje Niujorko salėje „Carnegie Hall“.
Koncertas „Carnegie Hall“
Koncertas „Carnegie Hall“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 YouTube Niujorkas

Muzikantų amžius buvo nuo 15 iki 55 metų ir atvyko jie net iš tokių šalių kaip Australija, Pietų Korėja, Rusija, Švedija, Izraelis ir Kuba, tačiau nebuvo nieko iš musulmoniškų valstybių ir Afrikos.

Atrankoje, kurią surengė San Fransisko simfoninio orkestro direktorius Michaelas Tilsonas Thomasas, dalyvavo daugiau kaip 3 tūkst. muzikantų iš 70 valstybių, kurie nuo gruodžio „YouTube“ skelbė filmuotą medžiagą apie savo grojimą.

96 išrinktieji gavo lėktuvo bilietus ir trims dienoms atvyko į Niujorką, kur dalyvavo įvairiuose susitikimuose Julliardo konservatorijoje ir koncertavo „Carnegie Hall“.

„Tai ir klasikinės muzikos koncertas, ir viršūnių susitikimas, ir skautų sąskrydis ir „greitasis“ pasimatymas vienu metu“, – sakė M.Tilsonas Thomasas.

27 metų trombonininkas iš Kolumbijos Johnas Wilsonas Gonzalezas AFP sakė, kad tas koncertas buvo „nuostabi patirtis“.

„Neįsivaizduojama, kad galėjau groti „Carnegie Hall“ – mitiniame teatre, kur groja tik didieji muzikantai. Čia yra muzikantų iš viso pasaulio – profesionalų, mėgėjų, studentų. Nežinau, koks bus lygis, bet tai tikrai buvo įdomu“, – pridūrė šis Kaldaso regiono simfoninio orkestro muzikantas.

Į koncerto programą buvo įtraukti Johanno Sebastiano Bacho, Wolfgango Amadeaus Mozarto, Heitoro Villos-Loboso, Richardo Wagnerio, Piotro Čaikovskio, Lou Harrisono, Johno Cage'o kūriniai ir šiuolaikinio kinų kompozitoriaus Tan Duno interneto simfonija Nr. 1 „Eroica“, kurią jis parašė specialiai šia proga.

„Nuo pat pirmos repeticijos, kuri įvyko pirmadienį, orkestras skambėjo tikrai gerai“, – sakė 27 metų violončelininkas iš Prancūzijos Pierre'as Charles'is, kuris taip pat studijuoja fiziką Paryžiaus Jussieu universitete ir nori tapti astronomu.

„Buvau priblokštas, nes maniau, kad pasirengimui prireiks daug daugiau laiko“, – sakė jis.

Obojininkas Koichi Osada iš Japonijos Jokohamos miesto sakė, kad „šis renginys padės žmonėms geriau pažinti klasikinę muziką, net ir tiems žmonėms, kurie nesidomėjo klasikine muzika“.

Kiti muzikantai taip pat kalbėjo, kad bet koks papildomas dėmesys klasikinei muzikai ir akustiniam skambesiui yra labai geras dalykas ir kad labai įdomu, kaip į šį unikalų koncertą reaguos pasaulis ir „internautai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius