Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulis tebegalvoja, kad amerikiečiai yra „šauniausi“, rodo apklausos rezultatai

Pastaruoju metu amerikiečiai galbūt ir jaučia savo galingosios valstybės įtakos pasaulyje mažėjimą, tačiau tarptautinės apklausos rezultatai rodo, kad jie yra „šauniausia tauta“.
JAV prezidento B.Obamos komanda įsitikinusi, kad Amerika tuoj atsigaus.
JAV prezidentas B.Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Interneto socialiniame tinkle Badoo.com surengtoje apklausoje dalyvavo 30 tūkstančių žmonių iš 15 pasaulio šalių, kurių buvo prašoma įvardinti „kiečiausią tautą“.  Tyrimas taip pat parodė, kad ispanai yra laikomi šauniausiais europiečiais, brazilai – kiečiausiais Lotynų Amerikoje, o belgai – mažiausiai patraukliais iš visų.

„Žiniasklaidoje daug girdime apie antiamerikietišką požiūrį, – sako Badoo rinkodaros vadovas Lloydas Price'as. – Nors mes kartais užmirštame kiek žmonių visame pasaulyje laiko amerikiečius tikrai šauniais“.

Suprantama, toli gražu ne visi amerikiečiai yra vienodai šaunūs, juk tokie kaip Snoopas Doggas, Lady Gaga, Johny Deppas ar Quentinas Tarantino šaunumu gerokai lenkia kitus.

Turbūt amerikiečiai sugalvojo epitetą „šaunus“, nes būtent jį naudoja daugelyje sričių nuo muzikos, kino industrijos iki televizijos ir šiuolaikinių technologijų.

Pasak L.Price'o, Amerika didžiuojasi šauniausiu pasaulio lyderiu Obama, šauniausiais reperiais Jay-Z ir Snoopu Doggu, šauniausiu technologijų pasaulio atstovu Steve'u Jobsu iš „Apple“.

Brazilai išrinkti antra pagal šaunumą tauta ir kiečiausiais Pietų Amerikoje, kur aplenkia meksikiečius ir argentiniečius. Trečioje vietoje, pagal apklausos rezultatus, pasaulyje yra ispanai – šauniausi iš Europos tautų.

Pasirodo, kad prancūzai pasaulyje pelno daugiau simpatijų už britus, o kanadiečiai – už belgus. Ir tai kanadiečiams turėtų būti šiokia tokia paguoda, nes tradiciškai jie yra laikomi užkietėjusiais nevykėliais.

Dar kanadiečių politikas Michaelas Ignatieffas kažkada, kalbėdamas apie roko dainininką Robbie Robertsoną, yra pasakęs, jog jam kaip ir visiems kanadiečiams nėra kanadietiškos svajonės: „Paryžius – Teksas yra sudužusių svajonių metafora, o Paryžius ir Saskačevanas skamba tiesiog juokingai“.

Šauniausios pasaulio tautos, remiantis Badoo.com : 1. amerikiečiai; 2. brazilai; 3. ispanai; 4. italai; 5. prancūzai; 6. britai; 7. olandai; 8. meksikiečiai; 9. argentiniečiai; 10. rusai.

Nevykėlių penketukas – 1. belgai; 2. lenkai; 3. turkai; 4. kanadiečiai; 5. vokiečiai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius