Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasaris – metas puošti namus augalais

Šylant orams, skubame pavasarį pasikviesti ir į savo namus. Įvairūs augalai, o ypač pražydusios gėlės, gali suteikti daug džiaugsmo namiškiams, o namų aplinkai – jaukumo ir pavasarinės nuotaikos.
Gėlės
Kretingos žiemos sode žaliuoja apie 3800 augalų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Gegužė – būtent tas laikas, kai paprastai renkamės augalus, norėdami papuošti balkoną, palanges, lauko terasas ar sodą.

Renkantis augalus – svarbu įsiklausyti širdies

Pirkti augalus yra viena, tačiau namų puošyba jais – šiek tiek išmanyno reikalaujantis darbas. Gerus rezultatus lemia ne tik augalai, bet ir jų komponavimas. Pasak floristo Mariaus Kiaunės, organizuojančio „Želdinių mugę“ prekybos centre „Panorama“, perkant svarbiausia pasirinkti tinkamus augalus, atsižvelgiant į tai, kokioje vietoje juos planuojame sodinti – balkone, terasoje, alpinariume, šalia vandens telkinio ar pievelėje. Daugiaaukščių namų gyventojams jis siūlo neapsiriboti tik loveliais kabinamais ant balkono krašto, bet pasikabinti jų ir balkonuose ant sienų. Taip dažnai nejaukus balkonas taps mini sodeliu.

„Balkone galima auginti ir daugiamečius augalus, kurie tinkamai prižiūrimi puikiai augs daug metų. Svarbu nebijoti maišyti skirtingų spalvų ir rūšių augalų – originalus derinys, visada smagiau nei vienos rūšies gėlės“, – pataria floristas Marius.

Balkone – kad ir vynuoginiai pomidorai!

Balkono sodininkystė, daugiabučių gyventojams dažnai atrodo nepasiekiama, tačiau floristas skatina auginti daugiau ir kuo įvairesnių augalėlių. „Yra daugybė tam skirtų augalų: naujos braškių, vynuogių, agurkų ar pomidorų rūšys – džiugins jus visą šiltąjį sezoną. Juk smagu ryte nusiskinti savo užaugintą pomidorą ir visai nesvarbu ar jūs gyvenate 1–ame ar 31–ame aukšte. Ir visai nesvarbu kokio dydžio jūsų balkonas, palangė ar terasa, svarbu netingėti pasidomėti naujomis augalų rūšimis, parinkti tinkamą vazoną ir žemę,“ – patarimus dalija Marius.

Užteks palaistyti

„Norint, kad vasarą žemė taip greitai neišdžiūtų, patarčiau rinktis gilesnius lovelius ir didesnius vazonus. Jei norime, kad augalai gerai vešėtų, galima naudoti universalias lietuviškas trąšas. Jau prieš sodinant augalus, žemes vertėtų patręšti lėtai tirpstančiomis trąšomis. Tuomet ilgai nereikės rūpintis augalo tręšimu,“ – teigia floristas Marius.

Taigi yra šiek tiek subtilybių, gėlių auginimo ir priežiūros mene. Floristo Mariaus Kiaunės komanda mielai patars ir padės tinkamai pasirinkti augalus „Želdinių mugėje“, kurioje bus galima įsigyti iki 100 skirtingų augalų, pasikonsultuoti, kaip skoningai derinti augalus, kaip turimai erdvei išsirinkti labiausiai tinkamus.

Nuo gegužės 4 iki birželio 6 dienos, „Gėlių fabriko“ floristų komanda, į lovelius ir vazonus sodins augalus, o augalų kompozicijas bus galima išsirinkti ir susikomponuoti kartu. Lankytojai gali atsinešti savo lovelius ar vazonus, kuriuos floristai padės apsodinti nusipirktomis gėlėmis.

Mugė veiks iki birželio 6 d., prekybos centro „Panorama“ 1 aukšte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius