Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pavasariškai gaivūs namų dekoro patarimai

Velykos, nepriklausomai nuo tikėjimo ar pažiūrų, daugeliui – svarbi šventė. Vargiai rasi tokį, kuris tądien nesusidaužtų margučiais su artimaisiais ar nepasveikintų įsismarkavusio pavasario pamerkdamas kačiukų puokštę ant palangės.
Pavasariškos dekoracijos namams
Pavasariškos dekoracijos namams / Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr.
Temos: 1 Dekoravimas

O kad ne tik Velykos, bet ir jų laukimas taptų švente, kalbinam prekybos ir pramogų centro „Ozas“ interjero salonų specialistus ir teiraujamės patarimų, kaip kūrybingai ir originaliai puošti namus.

Namų interjeras – nuotaikai perteikti

Pavasarį siejantiems su pokyčiais ir manantiems, kad tai puikus metas atsinaujinti, entuziastingai pritaria interjero salono „Almidecor“ vadovė Božena Chatkevič sakydama: „Kai ilgimasi pavasario, ieškoma įvairių būdų jį atrasti. Vieni žmonės pradeda kitaip rengtis – lengviau, spalvingiau, kiti laikosi daržovių dietos, o treti keičia savo namų interjerą. Juolab, kad artėja Velykos – laikas, skirtas atgimimui, atnaujinimui, pokyčiams į gera. Juk švęsdami artimųjų rate norime, kad ir interjero grožis perteiktų mūsų pozityvias vidines emocijas“.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Pavasariškos dekoracijos namams
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Pavasariškos dekoracijos namams

Kadangi emocijas, kaip ir spalvas, galima skirstyti į daugybę porūšių, „Almidecor“ siūlo interjero ir dekoro detalių įvairioms nuotaikoms išreikšti. Kaip teigia Božena, pagrindinės šio pavasario namų puošybos kryptys – paprastumas, klasika ir harmonija, tačiau neužmirštamos ir šiuolaikinio interjero tendencijos, tad tokį skoningą paprastumą tikrai įvertins besiilgintieji ramybės su žiupsneliu intrigos. Mėgstantieji nekaltas apgaules, namus gali drąsiai puošti dirbtinėmis gėlėmis: hiacintai, rožės, magnolijos, orchidėjos, vėdrynai atrodo kaip tikri, tik niekada nenuvysta ir nereikalauja daug priežiūros! O neseniai įsimylėjusieji ar visad mylintys turbūt neatsispirs dar vienam šio pavasario „Almidecor“ pasiūlymui – jausmingo rožių atspalvio interjero detalėms. Nudažyk savo mylimo kaktuso vazonėlį rožine spalva ir štai – puikiausias originalus pavasario akcentas!

Velykinis spalvų žaismas

Dar vieno prekybos ir pramogų centre „Ozas“ veikiančio interjero salono „Alan deko“ vadovė Laimutė Klizienė siūlo išsamų patarimų rinkinį svarstantiems, kaip papuošti namus per Velykas. Visų pirma, pasak Laimutės, natūralumas yra absoliutus 2011 metų mados raktažodis, tad ir Velykų stalas galėtų mirgėti ryškiomis, gaiviomis gėlių spalvomis. Abejojantiems, ar pavyks skoningai suderinti įnoringas spalvas, patariama stalo serviravimui naudoti baltus indus, bet rinktis spalvoto stiklo taures, o viską pagyvinti įvairiaspalvių gėlių puokšte arba dar šventiškiau – pamerkti ant stalo žydinčių šakelių ir jas padabinti dekoratyviniais margučiais.

Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Pavasariškos dekoracijos namams
Prekybos ir pramogų centro „Ozas“ nuotr. /Pavasariškos dekoracijos namams

Be to, kuriant jaukią atmosferą svarbu ne tik gražiai papuoštas stalas, bet ir kitos namų erdvės, tokios kaip palangės. Daugiau puošybos elementų – gražesnė šventė, tad siūloma neišnaudotas erdves puošti tokiomis mielomis smulkmenomis kaip dekoratyviniai paukšteliai, žvakės, dirbtinės gėlės ar kvapai namams.

O papuošus namus, negalima pamiršti ir juose gyvenančių! „Alan deko“ vadovė sako, kad artimiesiems galima padovanoti mažą smulkmeną, susijusią su pavasario švente, tarkim, rankų darbo angeliuką, tapsiantį namų sargu. Arba dar geriau – dekoratyvinį zuikutį, kuris, kaip teigiama, simbolizuoja gyvybę ir pavasarį.

Kalbant apie zuikučius, jei lankėtės prekybos ir pramogų centre „Ozas“, turbūt jau matėte ir šventines staigmenas – vaikus džiuginantį Velykų zuikį, daugybę mielų viščiukų bei triušių. Pastebėjot, kad visi, žiūrintieji į juos, nejučia šypsosi? Štai kur tikroji gyvybė!

Užsakymo nr. AKI 20110419

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius