-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Penių muziejus užpildė laisvą nišą ekspozicijoje – gavo 95 metų islando penį

Į formaliną stikliniame inde panardintas garbaus amžiaus islando penis taps bene pagrindiniu eksponatu viename iš pačių neįprasčiausių pasaulio muziejų.
Muziejaus įkūrėjas Sigurðuras Hjartarsonas
Muziejaus įkūrėjas Sigurðuras Hjartarsonas / „Scanpix“ nuotr.

Velionio Pallo Arasono, kuris šių metų sausį mirė sulaukęs 95-erių, penis papuoš keisto Falologijos muziejaus Islandijoje ekspoziciją, kurioje iki šiol puikavosi džiovinti arba formaline konservuoti banginių, vėplių, lokių ir kitų gyvūnų peniai.

Keli vyrai jau pažadėjo testamentais savo pasididžiavimus muziejui, tačiau P.Arasono vyriškasis organas jį pasiekė pirmasis. Muziejaus įkūrėjas ir direktorius Sigurðuras Hjartarsonas pažymėjo, kad tokia dovana visiškai atitinka velionio donoro P.Arasono stilių – šis vyras „mėgo nuolat būti dėmesio centre“, rašo Cursorinfo.co.il.

Buvęs Reikjaviko instituto istorijos ir ispanų kalbos dėstytojas S.Hjartarsonas savo neįprastą kolekciją pradėjo rinkti 1964-aisiais. 1996 metais Islandijos sostinėje duris atvėrė jo įkurtas Falologijos muziejus. Vėliau muziejus persikėlė į Husaviką.

Dabar ekspozicijoje yra 276 penių egzemplioriai – nuo žiurkėno penio iki kašaloto penio. Vienintelis dalykas, kurio trūko jau 14 metų egzistuojančiam muziejui – tikras žmogaus dauginimosi organas. Beje, P.Arasonas buvo S.Hjartarsono bičiulis.

„Dabar Islandijos Falologijos muziejus turi visų 46-ių skirtingų Islandijoje gyvenančių žinduolių penių pavyzdžius“, – išdidžiai teigiama muziejaus interneto svetainėje.

Žurnalistų klausiamas, apie naujojo eksponato dydį, muziejaus direktorius S.Hjartarsonas paprastai atsako: „Atvažiuokite ir pamatysite savo akimis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius