Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per 1000 vilniečių panoro gyventi be reklamos

Vos kelios dienos prieš Kovo 11-osios šventinius renginius viešosios įstaigos „Nepriklausomų draudimo ekspertų grupė“ iniciatyva startavo pilietinė akcija raginanti vilniečius tausoti aplinką į pašto dėžutes brukamai reklamai ištariant „ne“.
Bendrovės „Lietuvos paštas“ atstovai patikino, kad dabartinė ekonominė situacija smarkiai atsispindi periodinių leidinių prenumeratos kataloge – spaudinių, kuriuos siūloma užsiprenumeruoti, gerokai sumažėjo.
Pašto dėžutė
Temos: 1 Reklama

Nuo jos paskelbimo praėjus vienai savaitei, daugiau nei tūkstantis sostinės gyventojų užsiregistravo tinklalapyje www.zalos24.lt, taip išreikšdami norą nemokamai gauti lipduką padedantį apsisaugoti nuo nepageidaujamų brukalų, teigima pranešime spaudai.

„Pavasaris – švaros metas. Tad atsikratydami bevertės reklamos, ne tik įvesite daugiau tvarkos daugiabučių namų laiptinėse, bet ir atsakingiau elgsitės visos aplinkos atžvilgiu. Nepaneigiamas faktas, kad ši menko efektyvumo reklama labai kenkia gamtai“, – jungtis prie akcijos ragina všį  „Nepriklausomų draudimo ekspertų grupė“ direktorius Tauras Mičiuda.

Lietuvos Respublikos pašto įstatyme įtvirtinta nuostata, kad norint nebegauti nepageidaujamų komercinės paskirties leidinių pakanka savo nesutikimą išreikšti aiškiu užrašu ant pašto dėžutės. Už teisės aktų nesilaikymą reklamos užsakovams Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba pagal kompetenciją gali skirti baudą nuo 1 tūkst. iki 30 tūkst. litų.

„Ant pašto dėžutės brūkštelėti frazę „reklamos gauti nepageidauju“ gali kiekvienas norintis ir pats. Tam nereikia jokio lipduko. Tiesa, dažnai lankydamiesi įvairiose namuose pastebėjome, kad taip savo valią išreiškė tik mažuma gyventojų. Visgi, iš mūsų sumanymo populiarumo matome, kad žmonės labiau linkę klijuoti lipdukus, nei užrašyti savo ranka“, – pastebi T.  Mičiuda, kuris pažymi, kad lipdukai aktualūs ne tik sostinės gyventojams, bet ir mažesniuose miestuose įsikūrusiems žmonėms: „lipdukus pristatome tik Vilniuje, bet prašymų atsiųsti gavome ir iš kitur, pavyzdžiui, Mažeikių. Iki tol net neįsivaizdavome, kad ir tokių nedidelių miestų gyventojai kenčia nuo į pašto dėžutės brukamo šlamšto“.

Kol kas tik dalis vilniečių užsisakiusių lipdukus, juos rado savo pašto dėžutėse. Likusieji neturėtų nusiminti, mat pasak T. Mičiudos, lipdukai sostinės gyventojų pasieks artimiausiu metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius