Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Per Kalėdas miręs aštuoniolikmetis svetainėje „YouTube“ paliko atvirą pasakojimą apie savo gyvenimą

Įrašinėdamas savo paskutinius filmukus gruodžio viduryje aštuoniolikmetis Benas Breedlove'as iš Ostino (JAV) šiltai šypsojosi žiūrovams ir demonstravo korteles su savo tekstais, kuriuose galima buvo išskaityti tiek viltį, tiek ir baimę dėl visą trumpą gyvenimą trunkančios kovos su liga, kuri galiausiai nusinešė jo gyvybę Kalėdų dieną. Liūdną Beno istoriją aprašo portalas People.com.
Benas Breedlove'as
Benas Breedlove'as / Kadras iš „YouTube“

„Man niekada neleido žaisti sportinių žaidimų su draugais. Tai, kad aš turėjau atsisakyti šios gyvenimo dalies, erzino. Aš visada tikėjausi, kad galėsiu būti toks pat kaip visi“, – užrašė Benas ant kortelių, kurias paeiliui rodė prieš kamerą, taip pasakodamas apie savo kitokią vaikystę.

Aštuoniolikmetis Benas prisiminė, kad po to, kai būdamas ketverių pirmą kartą „apgavo mirtį“, jis dar kelis kartus buvo atgaivintas sustojus jo širdžiai. Benas prisipažino, kad ankstesni kartai jį gąsdindavo, tačiau paskutiniojo priepuolio metu jis patyrė tokias ramybės kupinas vizijas, kad nebenorėjo sugrįžti atgal į gyvenimą.

Benas papasakojo, kad tąkart jis pasijuto patekęs į šviesos užlietą baltą kambarį, vilkėjo baltą kostiumą, o su juo buvo jo mėgstamiausias repo muzikos atlikėjas Kidas Cudis.

„Pažvelgiau tada į save veidrodyje. Didžiavausi savimi, visu savo gyvenimu, viskuo, ką buvau nuveikęs“, – rašė Benas.

Iš vaikino pasakojimo aišku, kad šis priepuolis jį ištiko gruodžio 6 dieną. Tądien jis tiesiog neteko sąmonės aukštosios mokyklos, kurią lankė, koridoriuje, o atsigavo ligoninėje.

Beno motina Deanne Breedlove vietos laikraščiui sakė, kad sūnaus palikti vaizdo įrašai praskaidrino netekties skausmą.

Pažvelgiau tada į save veidrodyje. Didžiavausi savimi, visu savo gyvenimu, viskuo, ką buvau nuveikęs, – rašė Benas.

„Tai jo dovana mums, – sakė ji. – Ir tai taip jaudina, kai matai, kad jis buvo toks pasitikintis savimi, nebijantis mirties ir norintis pasidalyti savo išgyvenimais su kitais žmonėmis.“

Benas sirgo hipertrofine kardiomiopatija, liga, dėl kurios neproporcingai sustorėja širdies raumuo ir trinka jos veikla, pasireiškia silpnumas.

Be šių, prieš Kalėdas nufilmuotų vaizdo įrašų, Benas savo „YouTube“ paskyroje anksčiau buvo paviešinęs ir kitų filmukų, kuriuose jis kalba apie eilinius jaunuoliams svarbius dalykus, pavyzdžiui, kaip merginai pakviesti vaikiną pašokti.

Pirmadienį atlikėjas Kidas Cudis savo tinklaraštyje parašė: „Ši istorija sujaudino mane iki pat širdies gelmių, net negaliu to apsakyti žodžiais... Beno artimiesiems norėčiau pasakyti, kad jūs užauginote tikrą didvyrį. Bent jau aš jį vertinu būtent taip.“

VIDEO: This is my story (Part 1)

VIDEO: This is my story (Part 2)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius