Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plaukti iš Kauno į Kulautuvą laivu bus galima ir rugsėjį

Pramoginės kelionės Nemunu iš Kauno į Kulautuvą sulaukė didelio pasisekimo, todėl laivas „Tolstojus“ keleivius plukdys ir rugsėjį, pranešė Kauno rajono turizmo ir verslo informacijos centras (TVIC).
Pirmasis sutiktas laivas Nemune
Pramoginė kelionė laivu / Deimanto Blikerto nuotr.

Centro direktorė Emilė Kaminskaitė sako, kad šią vasarą maršrutu praplaukė maždaug 1,5 tūkst. iškylautojų. Internetu parduodamus bilietus keleiviai išperka keliems savaitgaliams į priekį.

Laivą renkasi ir pavieniai turistai, ir didesnės žmonių grupės. Denyje švenčiami gimtadieniai, kitos šventės. „Tolstojus“ į Kulautuvoje vykusį festivalį „Akacijų alėja“ plukdė ir dainuojamosios poezijos mėgėjus.

Sinoptikai prognozuoja, kad rugsėjis bus šiltas, todėl Kauno rajono TVIC nusprendė pratęsti keliones laivu. Jau galima įsigyti bilietų rugsėjo 1 dienai.

Iškylautojų pamėgtą maršrutą keletą metų remia Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybės. Šiemet Kauno rajono savivaldybė šiam tikslui skyrė 30 tūkst. litų.

Kiekvieną sekmadienio vidurdienį laivas išplaukia iš senosios Kauno prieplaukos prie Vytauto bažnyčios. Kelionės metu gidas pasakoja apie žymiausias Kauno ir Kauno rajono vietas, kurias galima pamatyti plaukiant Nemunu.

Atvykus į Kulautuvą pasakojama prieškario laikais klestėjusio miestelio istorija. Turistai turi porą valandų laisvo laiko pasivaikščioti po parką, apžiūrėti miestelį. 15 val. 15 min. laivas išplaukia atgal į Kauną.

Iš viso kelionė trunka 5 valandas, iš kurių 3 valandas plaukiama. Žemyn upe pasiekiamas 18 km/h greitis, o grįžtant – apie 12 km/h.

Laivu vienu metu gali plaukti 100 keleivių. Kelionė laivu į Kulautuvą suaugusiesiems kainuoja 21 litą, 8–12 metų vaikams – 12 litų, neįgaliesiems – 15 litų, o vaikai iki 7 metų gali plaukti nemokamai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius