Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pokemonai į Alytuje vykusį pikniką pritraukė būrį žmonių

Alytiškiai žino, kaip sudominti žmones, kad karštą sekmadienį leistų ne prie ežero, bet dalyvautų aktyvioje šventėje. Tereikia pakviesti gaudyti pokemonus! Naujojo pasaulį užkrėtusio žaidimo išmaniesiems telefonams „Pokemon Go“ gerbėjams buvo siūloma rinktis vaizdingą pažintinį „Pokestop“ maršrutą po Alytų, kurio finiše laukė šeimų piknikas Jaunimo parke.
Alytuje vykusioje šventėje miestiečiai ir svečiai gaudė pokemonus
Alytuje vykusioje šventėje miestiečiai ir svečiai gaudė pokemonus / K.Vaikšnoraitės nuotr.
Temos: 2 Pokemon Go Alytus

Gausus būrys žaidėjų savo kelionę pradėjo „sporto salėje“ („gym‘e“), esančioje Anzelmo Matučio parke. Sugavę pokemonus, žmonės patraukė į Miesto sodą, kuriame galėjo pasigrožėti istoriniais rožynais. Apėję miesto centre esantį parką, žaidėjai aplankė miesto rotušę, senamiesčio skverą bei Alytaus sporto ir rekreacijos centrą.

Galiausiai buvo pasiektas tikslas – Jaunimo parkas ir šeimų piknikas. Šalia išskirtinių milžiniškų parko skulptūrų žaidėjai atrado tris aktyvuotas skulptūras, prie kurių netrūko pokemonų. Viso „Chill and Grill“ renginio metu populiariausi pokestopai buvo nenutraukiamai gyvinami specialiais pokemonus generuojančiais moduliais. Tad tikri šio žaidimo gerbėjai turėjo ką veikti.

K.Vaikšnoraitės nuotr./Alytuje vykusioje šventėje miestiečiai ir svečiai gaudė pokemonus
K.Vaikšnoraitės nuotr./Alytuje vykusioje šventėje miestiečiai ir svečiai gaudė pokemonus

Renginio organizatoriai pasakojo, kodėl buvo parinktas toks scenarijus. „Mes sugalvojome tokį maršrutą, kuris tiesiai iš miesto centro atvestų į Jaunimo parką. Žaidimo esmė – pereiti tam tikrą kiekį pokestopų, kad surinktum kamuolių ir galėtum gaudyti pokemonus. Mes atrinkome vietas, kuriose natūraliai susirenka labai daug žaidėjų.

Turime ir kitą tikslą – parodyti žmonėms Alytaus vietas, kurių galbūt jie dar nežino arba žino labai nedaug,“ – sakė vienas iš organizatorių Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius.

Idos Siaurusevičiūtės nuotr./Šventės organizatorius
Idos Siaurusevičiūtės nuotr./Šventės organizatorius Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius

Kaip pavyzdį organizatorius paminėjo pačią pirmąją žaidimo stotelę – erdvę, esančią A.Matučio parke. Jis trumpai papasakojo apie skulptūras miestui, kurias dovanojo tarptautinio medžio drožėjų simpoziumo „Vaivorykštė ežerą semia“, skirto A.Matučio 90-osioms gimimo metinėms, dalyviai. Tradicija tapusio simpoziumo metu parkas kaskart pasipildo naujomis skulptūromis. Šią savaitę šį parką papildė dar 8 skulptūros.

Kodėl piknikas ir pokemonų gaudynės rengiamas Jaunimo parke? Anot Alytaus miesto mero pavaduotojo, XX a. 9 dešimtmetyje, čia vyko didelis meno simpoziumas, kur iš metalo buvo gaminamos skulptūros. Jos išdėliotos po visą parką, dėl to šis parkas yra ir žaidime. Prie skulptūrų yra pokestopai – tai natūrali pokemonų traukos vieta. Todėl ir žaidžiančių sekmadienį buvo nemažai.

Alytausgidas.lt nuotr./Alytus sekmadienį virto „Pokemon Go“ gerbėjų susitikimo vieta
Alytausgidas.lt nuotr./Alytus sekmadienį virto „Pokemon Go“ gerbėjų susitikimo vieta

„Mintis suorganizuoti tokį renginį kilo labai paprastai. Jei savaitgalį arba paprastą darbo dieną praeitumėte pro tas vietas, kurios vadinamos pokestopais, tai pastebėtumėte, kad Alytuje labai daug žaidžiančių „Pokemon Go“. Tai visiškai nieko nekainuoja pakviesti jus vienai dienai ne tik iš miesto, bet ir iš aplinkinių miestelių. Pokemonai labiau generuojasi didesniuose miestuose, tuo pačiu sugalvojome alytiškius ir miesto svečius pakviesti į renginį „Chill and Grill“ Jaunimo parke, kuris ar taip ar taip vyksta jau ne pirmus metus,“ – mintimis dalinosi T.Tamulevičius.

Paklausus apie tai, kiek žmonių susirinko į pikniką ir žaidimą, organizatorius sakė, kad sunku pasakyti, nes vien Jaunimo parke suaktyvintos trys skirtingos skulptūros, ir žmonės vaikšto nuo vienos skulptūros prie kitos. Taip pat nemažai dalyvių maršrutą įveikė dviračiais.

„Manome, kad daugiau nei šimtas žaidėjų susirinko Jaunimo parke. Manau, kad tai pakankamai sėkmingas renginys, į kurį nebuvo nieko investuota. Mes pasinaudojome proga, kad alytiškiams tai aktualu,“ – kalbėjo T.Tamulevičius.

„Chill and Grill“ pikniko metu žmonės galėjo ne tik gaudyti pokemonus, bet ir pramogauti: pažaisti tinklinį, mini futbolą, stalo žaidimus, išsikepti kepsnių ant grotelių ir tiesiog pabendrauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius