-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzas „žmogus voras“ įkopė į dangoraižį Kinijoje

Prancūzas „žmogus voras“ Alainas Robertas, kopiantis į aukštus pastatus be jokios įrangos, šeštadienį pasiekė dar vieną pergalę, įkopęs į 388 metrų aukščio dangoraižį centrinėje Kinijoje, nors ir nepasiekė jo viršūnės.
Temos: 1 Prancūzija

Per maždaug dvi valandas A.Robertas pasiekė bokšto „Central Plains Fortaleza“, stūksančio Henano provincijos mieste Džengdžou, apžvalgos aikštelę 268 metrų aukštyje, pranešė Kinijos valstybinė žiniasklaida.

A.Robertas yra įkopęs į daugiau nei 100 statinių, nenaudodamas virvių ir jokios kitos saugumo įrangos; jo pasiekimai Guinnesso pasaulio rekordų knygoje įvardijami kaip „įkopimas į daugiausiai pastatų be pagalbos“.

Pernai kovą prancūzas nepabūgo smarkaus dykumų vėjo ir įkopė į aukščiausią pasaulyje statinį – Dubajaus dangoraižį „Burj Khalifa“, kurio aukštis – 828 metrai.

Tačiau šįkart A.Robertas naudojosi siurbtukais, mechaniniais kopimo prietaisais ir apsauginiu lynu, kabarodamasis „Fortaleza“ bokšto fasadu iš stiklo ir plieno, ant kurio nėra atramų rankoms ir kojoms, nurodė valstybinė televizija.

Valstybinis transliuotojas „China Central Television“ (CCTV) parodė, kaip raudonus marškinėlius ir juodas glaudžias kelnes vilkintis 50 metų A.Robertas užkopė į apžvalgos aikštelę ir buvo pasitiktas ten laukiančių žmonių plojimais.

A.Robertas Kinijoje laipioja ant pastatų jau ne pirmą kartą. 2007 metais jis sėkmingai įveikė 420 metrų aukščio bokštą „Jin Mao“ Kinijos prekybos sostinėje Šanchajuje, nurodoma jo tinklalapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius