Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos pietuose iškilo Lenino statula

Praėjus dvidešimčiai metų po to, kai posovietinėje Rytų Europoje pradėjo virsti Lenino statulos, Prancūzijoje trečiadienį iškilo naujas 3,3 metro aukščio bronzinis paminklas šiam revoliucionieriui.
Lenino statula
Lenino statula / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Išsiskiriantis pietinio Monpeljė regiono politinis lyderis Georges'as Freche miestui užsakė penkių praėjusio amžiaus iškilių asmenybių statulas: Lenino, Winstono Churchillio, Charleso de Gaulle'io, Franklino Roosevelto ir Jeano Jaureso.

Kiekviena nuo 850 kg iki tonos sveriančių statulų vietos mokesčių mokėtojams kainuos apie 200 tūkstančių eurų (690 tūkstančių litų).

Oficiali trečiadienį pastatytų statulų atidengimo ceremonija vyks kitą mėnesį.

Buvęs socialistas G.Freche, iš partijos išmestas dėl tariamai rasistinių kalbų apie Prancūzijos futbolo komandą, sako, kad šiais meno kūriniais norima pagerbti „XX amžiaus didvyrius“.

Kitais metais Monpeljė turėtų atsirasti dar penkios statulos – Mahatma Gandhi, Goldos Meir, Gamalo Abdelo Nassero, Nelsono Mandelos ir Mao Zedongo.

Politiniai G.Freche oponentai kritikuoja tokį jo žingsnį kaip išlaidūnišką ir abejoja kai kurių istorinių asmenybių įamžinimo mieste tikslingumu.

Žalieji pagrasino nugriauti statulas, o dešinioji „Sąjunga už liaudies judėjimą“ (UMP) piktinasi, kad jos karo laikų didvyris generolas Ch.de Gaulle'is stovės greta rusų bolševikų lyderio Lenino.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius