Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos realybės šou dalyviai sutiko elektros šoku kankinti kitus dalyvius (video)

Prancūzijos realybės šou „Mirties žaidimas“ organizatoriai įtikino dalyvius būtinybe kankinti kitus žaidėjus už neteisingus atsakymus 460 voltų elektros srove, praneša „The Daily Telegraph.“

Elektros šoką patyrę laidos dalyviai kratėsi prieš kameras, rėkė skausmuose ir netgi mirė. Tiesa, viena smulkmena, – šie „kankinamieji“ buvo profesionalūs aktoriai, atrinkti vaidinti skausmą ir mirtį, o realybės šou kūrėjai teigia, kad užduotis buvo parodyti, kaip televizijos kameros keičia žmonių elgesį.

Psichologų komanda šiam realybės šou atrinko 80 savanorių, paaiškinę jiems, kad šie dalyvaus bandomojoje naujo realybės šou laidoje. Jiems liepta kitiems šou dalyviams užduoti klausimus, o už neteisingus atsakymus bausti elektros šoku. Nežinodamai, kad prieš juos aktoriai, realybės šou dalyviai paklusdavo laidos vedėjo nurodymams ir tapdavo realybės šou budeliais. Beje, auditorija taip pat entuziastiškai reikalaudavo bausmės, nors ir nežinojo, kad baudžiami aktoriai ir kad elektros šokas iš tiesų neveikia.

Realybės šou prodiuseris paskelbė, kad iš 80 dalyvių tik 16 atsisakė suteikti skausmą kitiems žmonėms.

Manoma, kad trečiadienį Prancūzijoje pasirodysiantis šou sulauks didelio susidomėjimo, nors žiniasklaidoje jau dabar pasipylė straipsniai, kuriuose kritikuojama ši laida. Kiti psichologai mėgina įžvelgti panašumų tarp tokio elgesio ir nacistų vykdytų žiaurumų.

Šis eksperimentas paremtas septintojo praėjusio amžiaus dešimtmečio socialinės psichologijos tyrimais Jeilio universitete – mokslininkai nagrinėjo paklusnumą ir autoriteto įtaką žmogaus elgesiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius